Отидете към основна версия

5 871 21

Samsung пуска телефон с 64-мегапикселова камера

  • samsung-
  • камера

Ако смятате, че 48-мегапикселовия сензор на Sony IMX586 е впечатляващ, вероятно ще се изненадате, че Samsung ще произвежда устройства с 64-мегапикселов сензор. Като се има предвид конкурентоспособността на пазара на смартфони, е съвсем естествено, че той се опитва да свали от върха Huawei. Компанията показа 64-мегапикселовия сензор за изображения, вероятно най-големият на пазара, не само за да подготви за предстоящия Galaxy Note 10, но може би дори да победи Sony в собствената им игра.

Телефоните на Sony може и да нямат най-доброто представяне на камерата, но по ирония на съдбата компанията прави невероятни сензори, които се използват от всички фирми за техните смарт устройства. Samsung прави собствени сензори за камерите за собствените си телефони, но едва наскоро ги постави под марка ISOCELL, за да ги продава и на други производители. Досега обаче изглежда, че IMX на Sony все още е най-използвания сензор, който всички производители поставят на своите смартфони.

Това може да се промени с този 68 мегапикселов ISOCELL Bright GW1, който Samsung току-що обяви. Той веднага надминава 48-мегапикселовия IMX586 на Sony по отношение на броя на пикселите. Двата сензора споделят няколко общи черти, което ги прави доста подобни.

Samsung сподели, че използва технология Tetracell, която комбинира пиксели образуващи квадрат, за да увеличи нейната чувствителност към светлина. На практика това означава, че сензорът ще може да прави ярки снимки в условия на слаба светлина, но само при 12 мегапиксела. Когато условията на осветеност са по-благоприятни, тя може да поеме пълното 64-мегапикселово изображение, използвайки алгоритъм. В допълнение към тези две технологии, ISOCELL Bright GW1 разполага и с двойно преобразуване (DCG) за по-добра производителност и Super PD (Phase Detect) за бърз автофокус.

Samsung също има 48 мегапикселова ISOCELL Bright GM2 с почти същите характеристики, но разбира се, с по-малко пиксели. Двата сензора са в процес на тестове и Samsung очаква да бъдат готови през втората половина на 2019 г. Точно навреме за Galaxy Note 10 и други нови телефони, които най-вероятно ще имат един от двата нови сензора.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини