Отидете към основна версия

5 993 18

Най-безопасният Mercedes-Benz (ВИДЕО)

  • mercedes-benz-
  • esf 2019-
  • experimental safety vehicle-
  • безопасност

Mercedes-Benz представи нова концептуална разработка, създаден в рамките на проекта за абсолютно безопасен автомобил ESF (Experimental Safety Vehicle). Прототипът е построен на базата на кросоувъра GLE, има хибриден задвижващ тракт и автопилот.

Оборудването на новия ESF 2019 включва системи, каквито все още не се интегрират в серийните модели - незаслепяващи фарове Digital Light с разделителна способност над 2 млн. пиксела, детска седалка, следяща основните физиологични показатели на малките пътници, и роботизиран авариен триъгълник, който се спуска автоматично изпод багажника, за да предупреждава идващите шофьори за препятствие.

Заради особеностите на вътрешната архитектура са променени местата на въздушните възглавници. Шофьорският еърбег е вграден в арматурното табло, тъй като в автономен режим воланът се прибира, а страничните са интегрирани в седалката и при катастрофа буквално обгръщат пътниците. Задната въздушна възглавница има тръбна структура и експериментален механизъм за отваряне.

Ако ESF 2019 се движи прекалено бързо, обезопасителните колани се обтягат при наближаване на остър завой. Фиксаторите им светят, самите ремъци се подгряват, а механизмът за подаването им е автоматичен.

Сред системите за безопасност има също 360-градусова защита против сблъсък с пешеходци и велосипедисти с автоматично спиране. ESF 2019 може и да предупреждава за опасности останалите участници в движението посредством светлинна сигнализация.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини