Отидете към основна версия

2 888 4

Nissan влезе в сладоледения бизнес

  • nissan-
  • mackie’s of scotland-
  • e-nv200-
  • сладолед-
  • фургон

Nissan представи електрически фургон за сладолед, разработен съвместно със семейната компания Mackie’s of Scotland, която използва само продукти от собствени ферми и възобновяеми източници на енергия. Проектът има за цел да докаже, че зависимостта от въглеродни горива може да се избегне на всички стадии от производството на лакомството.

Повечето фургони за сладолед са оборудвани с дизелови двигатели, които захранват хладилната техника и димят дори когато са спрели. Законодателите в много европейски страни вече предлагат такива автомобили да бъдат забранени или да бъдат облагани с допълнителни данъци.

Nissan предлага решение на проблема за търговците на сладолед със своя изцяло електрически фургон e-NV200, който е снабден с 40-киловатчасова акумулаторна батерия. Тя осигурява автономен пробег от 200 км, а зареждането става са около час от битовата мрежа и между 2 и 4 часа от слънчевите панели на покрива.

Във фургона има умен бутон, с чието натискане се изпраща туит с точното местоположение в приложението What3Words. Така любителите на сладоледа могат да го открият дори в парка или на крайбрежната улица, където точните адреси са неприложими.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.

Свързани новини