Отидете към основна версия

8 047 25

Новият многоъгълен волан на BMW

  • bmw-
  • inext-
  • волан

През 2021 година на пазара би следвало да се появи нов флагман на баварската компания. Това ще е електромобилът BMW iNext, който ще получи редица нови технологии, в това число и доста нестандартно и високотехнологично оборудване в салона.

По-рано от компанията съобщиха за огромен извит дисплей, който ще обедини функциите на всички сегашни прибори на таблото, а сега от BMW показаха нов волан за предстоящия си флагман. Кормилното е доста по-различно от стандартните волани, като най-видимата му особеност е, че то не е кръгло, а многоъгълно.

Според специалистите от BMW чрез тази конфигурация ще може много по-точно да се определя ъгъла на колелата. Още нещо любопитно е, че формата ще позволява на водача да променя положението на краката си и при дълги пътувания те няма да се схващат.

И последно - това кормило ще позволи на водача да вижда по-добре информацията от новото изцяло дигитално арматурно табло. В повърхността на иновационното кормило е вградено оптично влакно, което излъчва различна светлина, показваща в какъв режим е автономният автомобил.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.

Свързани новини