Отидете към основна версия

11 110 32

Ще се изненадате: Чуйте звука на електрическото Porsche Taycan

  • porsche-
  • taycan-
  • звук-
  • електромобил

В конфигуратора на новото електрическо Porsche се появи интересна опция - mp3-файл за 500 долара. Ясно е, че съвременните електромобили са доста по-тихи от колите с ДВГ и поради тази причина европейското законодателство предвижда всички електромобили да имат генератор на звук, който да служи за предупреждение на пешеходците.

В Porsche обаче са надминали доста изискванията, като предлага звук, достоен за истински спорткар. Той е за онези, които не могат да се примирят с тишината в салона, когато автомобилът им ускорява от място до 100 км/ч за 2.8 секунди.

Опцията се нарича Electric Sport Sound и добавя синтезиран звук, който е съобразен с работата на колата. От Porsche казват, че новият звук е направен така, че хем да звучи спортно, хем да бъде запазена електрическата нотка. Electric Sport Sound звучи и в салона, и отвън. Можете да го чуете ТУК.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 16 гласа.

Свързани новини

  • Цени на електрическото Porsche у нас

    В началото на септември, още преди официалната премиера на първото електрическо Porsche, марката обяви цените за Германия. През средата на месеца, ког ...
    27.09.2019
    21 771
    46