Отидете към основна версия

4 770 9

Заснеха уникална китайска акустична пушка

  • акустично оръжие-
  • пушка-
  • масови безредици-
  • китай

Нов вид акустично оръжие за противодействие на масови безредици бе заснето по време на среща между учени и чиновници от китайското Министерство на науката и технологиите. На кадъра, публикуван от South China Morning Post, са запечатани водещият разработчик по проекта Се Сю Дзюан от Китайската академия на науките и самата пушка на маса пред нея.

Оръжието работи със сгъстен инертен газ, който се нагрява при изстрелване. След това самата пушка започва да издава монотонен звук с ниска честота, който според участвали в изпитанията хора предизвиква "ужасен дискомфорт", съпроводен от силна вибрация в ушите, главата и дори органите в коремната кухина.

Китай стартира програма за създаване на акустично оръжие през 2017 г. На учени от Китайската академия на науките е било възложено да проектират компактно устройство, което харчи малко енергия.

Акустичните оръжия не са нова технология. Всички функционални разработки в тази област досега обаче бяха с размерите на оръдие и се монтираха на превозни средства. Подробности за мощността и работната честота на новата китайска акустична пушка засега липсват.

Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 8 гласа.

Свързани новини