Отидете към основна версия

19 699 39

Велосипед на ток с пробег на електромобил

  • peugeot-
  • em01 fs powertube-
  • велосипед-
  • колело-
  • планински бегач

Peugeot представи планински бегач, който може да измине повече километри с едно зареждане, отколкото някои електромобили. Батерията на eM01 FS PowerTube осигурява пробег до 140 км. За Renault Twizy може да измине 100 км без презареждане.

Сложното име на велосипеда съдържа няколко аревиатури. Буквата "е" показва вида на задвижващата система, "М" се разшифрова като "Mountain", 01 означава "най-висок клас", "FS" са инициалите за "full suspension" (т.е. окачване и на двете колела), а "PowerTube" указва, че батерията е интегрирана в рамката.

Peugeot eM01 FS PowerTube се задвижва от електромотор Bosch Performance CX с въртящ момент 75 Нм. Французите описват ускорението на байка като "експлозивно" и твърдят, че след 25 км/ч колоездачът практически не усеща съпротивление при въртенето на педалите.

Батерията на новия електрически велосипед има капацитет 62 ватчаса. На хартия тя няма за цел да отменя напълно мускулната сила, а само да подпомага движението, но при такъв заряд и въртящ момент собственикът едва ли ще се напряга особено.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 22 гласа.

Свързани новини