Отидете към основна версия

18 Октомври, 2019 10:18, обновена 18 Октомври, 2019 10:18 28 831 46

Смени си сам двигателя с електромотор

  • electric gt-
  • електромотор-
  • конверсия

Американската компания Electric GT разработи електромотор с формата на 8-цилиндров V-образен двигател с вътрешно горене, с който всеки може да превърне бензиновата си или дизелова кола в електромобил. Според производителя конверсията е по силите на любители с известен опит, а комплектът пасва на почти всеки модел с V8.

Новият комплект за конверсия повтаря конфигурацията на бензинов или дизелов V8, за да пасва възможно най-точно на мястото на такъв двигател. Моделът се печата на 3D принтер и съответства на всички технически изисквания за контролерите, зарядните устройства, релетата и компютърните системи.

За момента Electric GT не предлага крепежни планки за различни автомобили, но компанията вече проектира такива, а за най-редките модели ще се изработват по поръчка.

Електромоторите се предлагат напълно готови и тествани. Монтажът им и свързването с трансмисиите обаче трябва да бъдат извършени от клиента. Негова отговорност е и изборът на батерия.

Всеки модул се доставя с подробна инструкция за инсталиране. След монтажа трябва да бъдат свързани цялата електрическа инсталация, водната помпа и радиаторът.

От Electric GT препоръчват електромоторите им да се комбинират с механични скоростни кутии и предлагат преходници за тази цел. Трансмисията задължително трябва да издържа висок въртящ момент. Автоматиците изискват много по-сложно куплиране и сериозни доработки по конструкцията.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 19 гласа.

Свързани новини