Отидете към основна версия

27 868 26

Бърз метод за размразяване на лятна течност за чистачки

  • течност за чистачки-
  • съвети-
  • размразяване

На много от водачите на моторни превозни средства се е случвало да забравят да сменят лятната течност за чистачки със зимна и тя да замръзне в казанчето. Има различни методи за размразяване, но всички те изискват много време. Сега ще ви подсетим за най-елементарният и най-бърз такъв.

Според специалистите най-бързата опция е със сешоар. Тя е доста проста и бърза за изпълнение. Намирането на сешоар не е трудно, особено ако водачът е женен човек. Намирането на електрически контакт също не е голям проблем - стига да имате удължител.

Още по-добре е, когато колата има инвертор, който преобразува 12V в 220V (много полезна опция, но за жалост интегрирана в малко модели автомобили). Има и друг начин - да си купите малък сешоар, захранван от запалката в колата.

Във всички случаи процесът на размразяване на резервоара, тръбите и дюзите със сешоар ще отнеме не повече от 15 минути. След това ще е необходимо да се източи цялата лятна течност, да се напълни със зимна такава, която да се прокара през цялата система.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 40 гласа.

Свързани новини