Отидете към основна версия

10 696 26

Хамилтън призова Mercedes-Benz да се откаже от естествената кожа

  • mercedes-benz-
  • люис хамилтън-
  • веган-
  • кожена тапицерия

Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън отправи молба към Mercedes-Benz да престане да използва естествена кожа за интериорите на колите си. Пилотът иска да убеди немския концерн, за чийто отбор кара, да започне преход към синтетични и растителни материали. Хамилтън е веган от 2017 г.

В интервю за малайзийското издание The Edge Люис подчертава, че иска "да промени света и да направи бъдещето по-положително". Той признава, че вече е обсъждал с ръководството на Mercedes-Benz планове за преминаване към "вегански" интериори и отказ от натуралните кожи в обзавеждането на автомобилите.

Шесткратният световен шампион във Формула 1 нарича отказа от продукти с животински произход "най-правилното решение в живота си след договора с Mercedes". Британецът пропагандира активно въглеродно неутралния начин на живот в социалните мрежи и отказ от пластмасови изделия.

Люис признава, че невинаги е бил загрижен за екологията, но с течение на времето е преосмислил живота си, продал е частния си самолет и се е отказал от ежедневното ползване на бензинов автомобил в полза на електрическия Mercedes-Benz EQC.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 15 гласа.

Свързани новини