Отидете към основна версия

4 846 12

ABT тунингова SQ8

  • audi-
  • sq8-
  • abt-
  • тунинг

ABT е водещо име в тунинга на автомобили на Volkswagen Group. Най-новото начинание на компанията придава на Audi SQ8 по-зловещ външен вид, както и съответстващата му по-голяма мощност.


Бодикитът включва нов преден сплитер, който увеличава силата на натиск на предната ос. Останалата част от фокуса е в задната част на всъдехода, където SQ8 получава много по-голям спойлер, поставен в горната част на петата врата. В долната част на задната броня пък е интегриран ефектен дифузьор.


ABT предлага и четири дизайна за колелата на спортния кросоувър. Гланцово или матово черните 22-инчови GR джанти са с 10 спици. От HR Aero джантите има 10 комплекта с двойни спици, които са с тъмно димно покритие. HR-F пък се предлагат в сенчесто сребристо и с диаметър 22 или 23 цола.


Интериорните подобрения са ориентирани към малки детайли като бутона за стартиране на двигателя и светлини на праговете.


Разбира се, най-значителната промяна предизвиква блокът за управление на двигателя ABT, който увеличава производителността на мекия хибрид. Модификацията предоставя на 4,0-литровия турбодизел V8 с фабрични 429 к.с. и 900 Нм въртящ момент максимална мощност от 503 конски сили и максимален въртящ момент от 970 Нм. Надграждането подобрява и времето за ускорение от 0 до 100 км/час до 4,6 секунди, вместо стандартните 4,8 секунди.


ABT предлага и модификация на окачването, което предоставя на собственика няколко нива на регулиране на височината. Най-ниският е режимът на Coffee Mode, който спуска кросоувъра с 65 милиметра в сравнение с комфортния режим на стоковия SQ8.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 10 гласа.

Свързани новини