Отидете към основна версия

2 876 10

Стара срещу нова Navara (ВИДЕО)

  • nissan-
  • navara-
  • n300-
  • краш тест

Автомобилната асоциация на Южна Африка (AASA) проведе краш тест на първото и последното засега трето поколение на Narava, като блъсна челно двата пикапа. Моделът от 1997 г. все още се произвежда в ЮАР и безопасността му неведнъж е търпяла критики.

Експертите от AASA са ударили автомобилите със скорост 56 км/ч и препокриване от 50%. "Наварата" от първото поколение е била чисто нова, а сглобеният в Испания пикап от третата генерация - втора ръка, но това изобщо не е спасило стария модел.

Макар и употребявана, актуалната версия на Navara защитава пътниците от тежки наранявания. В същото време старият пикап е почти напълно унищожен, а хората в купето му нямат особени шансове за оцеляване.

Първото поколение на модела вече се е проваляло в тестовете на друга организация за изпитания на автомобили - Global NCAP. При фронтален удар с 40-процентно препокриване и скорост 64 км/ч кабината на Navara буквално се е сгъва като хармоника, а кормилната колона влиза в гръдния кош на шофьора.

От критични наранявания на водача и спътника му не ги спасяват дори предните еърбегове, които влизат в серийното оборудване на модела. В резултат на това първата Navara получава нула звезди от пет възможни в теста на Global NCAP.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.

Свързани новини