Отидете към основна версия

3 313 6

Уникален Lexus за дете с церебрална парализа

  • lexus-
  • детска церебрална парализа

Японският производител на луксозни автомобили Lexus и неправителствената организация Cerebral Palsy Foundation представиха електромобилче, проектирано и построено специално за малки шофьори с детска церебрална парализа. Количката е поръчана за Финли Смолууд, която вече ще може да излиза от къщи на разходка.

Външно автомобилчето напомня на всъдехода LX. Конструкцията е съобразена с особеностите на опорно-двигателния апарат на деца с тежката диагноза - седалката е снабдена със странични възглавници, регулируем подглавник и петточкови предпазни колани.

От Lexus са увеличили размера на вратите и са намалили клиренса, за да може Финли да се качва по-лесно. Тъй като ръцете на децата с ДЦП не са достатъчно силни за въртене на волан, малкият LX е снабден с джойстик, с който може да се завива, ускорява и спира.

Каросерията е боядисана в лилаво - любимия цвят на клиентката им. От Lexus се надяват джипчето да промени живота на Финли към по-добро и да стимулира други компании да започнат да разработват продукти за хора с ограничени физически възможности.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.

Свързани новини