5 Декември, 2022 20:07 2 066 5

Lexus разработва електрически суперкар с механична трансмисия

  • lexus-
  • lfa-
  • механична трансмисия-
  • суперкар

Наследникът на LFA ще разполага с последни технологии

Lexus разработва електрически суперкар с механична трансмисия - 1

Lexus потвърди, че разработва механична трансмисия за електрически автомобили и че тя ще дебютира с появата на електрическия суперкар, който ще наследи LFA. Автомобилът, чието име все още не е ясно ще следва дизайна и технологиите на концепта Electrified Sport Concept.

От японската компания обещават технологии от ново ниво, които да предоставят още така нареченото управление “steer-by-wire”, както и “brake-by-wire”, които не изискват механична връзка между кормилото и гумите и педала на спирачките и спирачните дискове. Очаква се още и задвижване на четирите колела.

Към момента не се знаят технически характеристики за модела, но се очаква той да бъде задвижван от поне два електромотора, а също така да предостави и ускорение до 100км/ч в рамките на около 2 секунди. Пробегът вероятно ще е около 700 километра.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз съм

    3 0 Отговор
    Това с волана си е страшничко .
  • 2 Шах

    0 1 Отговор
    Следва Мат
  • 3 Само на toyota

    3 0 Отговор
    Може да им хрумне да сложат скоростна кутия на електрически автомобил.

    Абсолютно безсмислено е, защото електромобилите имат максимален въртящ момент от първия оборот и няма нужда от промяна на предавателното отношение.
  • 4 РЗС

    1 0 Отговор
    какво е това парче картон дето са го залепили за вратата, разваля целия дизайн на колата. тр да прилича на крило ли, на последната снимка от този ъгъл стои невероятно грозно.
  • 5 мучо

    0 0 Отговор
    трудно ще свикна, при мен от 0 до 100 км е за 3 секунди......