Отидете към основна версия

11 130 10

Украинци кръстосаха Subaru с ATV

  • iron custom motors-
  • quanta r-
  • subaru

Украинското ателие Iron Custom Motors представи хибрид между ATV и автомобил. Quanta R има опозитен двигател и двойно предаване от Subaru и ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 3 секунди.

В технически план уникатът е по-близък до автомобил. Шасито е изработено от стоманени тръби.

2.5-литровият боксер е снабден със система за впръскване на етанол и има пет нива на мощност от 350 до 600 к.с. Окачването позволява индивидуални настройки на сходимостта и страничния наклон на колелата на двете оси. Амортисьорите са Bilstein B16, а керамичните спирачни дискове са от Brembo.

Кормилната уредба е аналогична на тази при ATV-тата. Електрическият усилител и селекторът на предавките с бутони са разработени самостоятелно от Iron Custom Motors.

Външните елементи като фарове, стопове и огледала са адаптирани от различни модели мотоциклети, а панелите са изработени от алуминий и въглеродни нишки. Оборудването включва подгряване на мястото на водача, аудиосистема Alpine Marine с шест говорителя, събуфър и два усилвателя.

Quanta R тежи само 750 кг, което означава специфична мощност от 800 к.с. на тон - повече, отколкото при Ferrari LaFerrari. Максималната скорост е 200 км/ч.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 20 гласа.

Свързани новини