Отидете към основна версия

21 459 35

УАЗ ще изкушава немците с евтин кемпер

  • уаз-
  • уаз-452-
  • байкал-
  • кемпер

Уляновският автомобилен завод и руската компания "Люкс Форм" с бюджетен кемпер на базата на УАЗ-452, наречен "Байкал". Къщата на колела е разработена специално за западноевропейските пазари и най-вече Германия.

"Байкал" има повдигащ се покрив от армирано фибростъкло с фиксатори и амортисьори. Благодарение на него височината в салона се увеличава до 2 метра, а кемперът става 2.7-метров. За запазване на структурната здравина на каросерията отворът в тавана се подсилва с алуминиева рама.

Интериорът е разделен на две нива. На горното има двойно легло, а под него след разгъване на прикрепените към стените секции се образува още едно спално място. За целта облегалките на двете пасажерски седалки трябва да се сгънат.

В салона има шкаф, модулни мебели от MDF, напълно оборудвана кухня с вградена мивка и смесител, хладилник, 20-литрови резервоари с вода, плот и разтегателна маса.

Бюджетният кемпер може да се оборудва с пневматични елементи за увеличаване на клиренса и регулиране на твърдостта на окачването, шнорхел и гуми BFGoodrich All Terrain. Цената на доработката е 500 000 рубли (€6 245) независимо дали става дума за стара или нова "уазка".

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 62 гласа.

Свързани новини