Отидете към основна версия

3 844 5

"Втори чифт очи" от Kia

  • kia-
  • sorento-
  • blind-spot view monitor-
  • bvm

Следващото четвърто поред поколение на Kia Sorento ще получи нова технология за мониторинг на слепите зони. "Вторият чифт очи", както наричат системата от корейската компания, използва две широкоъгълни камери, вградени в страничните огледала.

Новата технология носи името Blind-Spot View Monitor (BVM). Картината от зоните, които периферното зрение на водача и огледалата не покриват, се изобразява на 12.3-инчов екран зад волана с резолюция 1 920 на 720 пиксела, който замества традиционния приборен панел.

BVM се активира при включване на мигач. В зависимост от посоката на маневрата се включва лявата или дясната камера, а картината от ставащото в сляпата зона се визуализира на мястото на километража или оборотомера, като приборният панел продължава да показва основната информация за функциите на автомобила.

В Европа BVM ще бъде част от пакет опции, който ще включва също система за кръгово видеонаблюдение с датчици за паркиране, функция за контрол на движението в лентата Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA) и аудиосистема Bose Performance Series.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.

Свързани новини