Last news in Fakti

7 Май, 2020 16:50 3 841 5

"Втори чифт очи" от Kia

  • kia-
  • sorento-
  • blind-spot view monitor-
  • bvm

Следващото четвърто поред поколение на Kia Sorento ще получи нова технология за мониторинг на слепите зони. "Вторият чифт очи", както наричат системата от корейската компания, използва две широкоъгълни камери, вградени в страничните огледала.

Новата технология носи името Blind-Spot View Monitor (BVM). Картината от зоните, които периферното зрение на водача и огледалата не покриват, се изобразява на 12.3-инчов екран зад волана с резолюция 1 920 на 720 пиксела, който замества традиционния приборен панел.

"Втори чифт очи" от Kia

BVM се активира при включване на мигач. В зависимост от посоката на маневрата се включва лявата или дясната камера, а картината от ставащото в сляпата зона се визуализира на мястото на километража или оборотомера, като приборният панел продължава да показва основната информация за функциите на автомобила.

В Европа BVM ще бъде част от пакет опции, който ще включва също система за кръгово видеонаблюдение с датчици за паркиране, функция за контрол на движението в лентата Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA) и аудиосистема Bose Performance Series.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 сектанта

    5 6 Отговор
    Дачия Дъстър я има с 4 камери, ама от скоро. Много ме е яд, че моята няма и мисля да я продам и да си взема с камери и климатроник. Всяка вечер плакна очички в конфигуратора на Дачия и чакам да се продадат едни земи и се мятам на новия Дъстър
  • 4 тъпанар

    3 0 Отговор
    Технологията не е нова, но вече почва да става масова. От Корея доста са напред вече и като качество. В началото ( от личен опит знам с едно Деу) бяха си кенефи. Но вече имат доста прилични и здрави машини. Мился че до 1-2 години ще е масово в употреба.
  • 5 Тия обаче не могат

    2 0 Отговор
    да направят втори чифт полукълба в мозъка на шофьора :)