8 Август, 2024 16:03 608 0

Hyundai може да се довери на Google за навигация в автомобила

  • hyundai-
  • kia-
  • google-
  • google maps-
  • навигация

Партньорството все още не е обявено официално 

Hyundai може да се довери на Google за навигация в автомобила - 1

Hyundai и Kia ще заменят настоящите си доставчици на навигационен софтуер, HERE и TomTom, с Google Maps за нуждите на картографирането с висока разделителна способност. Тази стратегическа промяна може значително да подобри навигационните възможности на бъдещите им автомобили и потенциално да проправи пътя за по-дълбока интеграция с екосистемата на Google.

Този ход е в унисон с нарастващия интерес на Hyundai към партньорства с технологични гиганти. Преди това компанията си сътрудничи с Amazon за интегриране на Alexa в своите автомобили и бе в напреднали преговори с Apple за разработването на вече отменения Apple Car.

Приемайки Google Maps, Hyundai и Kia могат да използват обширните картографски данни на Google и усъвършенстваните навигационни функции. Това може да доведе до по-добро планиране на маршрута, актуализации на трафика в реално време и подобрени възможности за подпомагане на водача. Освен това това отваря вратата за потенциална интеграция с Android Automotive, операционната система на Google за автомобили.

Въпреки че Hyundai и Kia не са потвърдили официално партньорството, това развитие бележи значителна промяна в пейзажа на автомобилната навигация и може да има далечни последици за индустрията.

Със засилването на конкуренцията за технологиите за автономни превозни средства сътрудничеството между автомобилните производители и технологичните гиганти става все по-важно. Решението на Hyundai и Kia да си партнират с Google подчертава значението на усъвършенстваните системи за картографиране и навигация при разработването на самоуправляващи се автомобили.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА