Отидете към основна версия

5 038 29

Безпрецедентен срив от -77% в продажбите на iPhone

  • apple-
  • iphone-
  • продажби-
  • статистика

Apple отчита невиждан до момента спад в продажбите на най-популярния си продукт iPhone, съобщава KeyBanc. Сривът през април е -77% спрямо същия месец миналата година и с 56% в сравнение с март 2019-а.

Лошата новина идва на фона на наскоро представения бюджетен iPhone SE. Причината, естествено, е пандемията от новия коронавирус. Повечето магазини на Apple са затворени, а хората избягват да харчат парите си за глезотии като нов телефон.

Много от феновете на Apple рядко ползват стария си модел докрай и купуват новия от суета. Милионите загубени работни места по света заради кризата обаче променят потребителските приоритети, а обстоятелството, че заради коронавируса бе забавено производството на смартфони в цял свят, не помага никак на американската компания.

Повечето анализатори предричат спад от 36% спад на продажбите на Apple на годишна база. През есента се очакват новите модели iPhone 12, които според слуховете ще бъдат четири - с 5.4-, 6.1- и 6.7-инчов екран и различни конфигурации, както и поддръжка на 5G. Дали те ще увеличат продажбите обаче зависи от икономическата ситуация и дали ще има нови вълни на COVID-19, както очакват някои специалисти.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 15 гласа.

Свързани новини