Отидете към основна версия

25 029 36

Новите дизелови мотоциклети на морските пехотинци

  • военен мотоциклет-
  • американска армия-
  • m103m1-
  • kawasaki-
  • klr650-
  • дизелов мотоциклет

Мотоциклетът, който се използва от американските военни на практика представлява модернизиран вариант, направен на базата на стоков Kawasaki KLR650. Този вид мотоциклети се използват в американските войски от доста време. Но сега, с модифицирания силов тракт, използването става още по-удобно и по-лесно.

Мотоциклетите могат да се движат, както с обикновено дизелово гориво, така и керосин. Военната версия е обозначена с индекса M103M1. Какви обаче са промените по модернизирания двигател? Според калифорнийското бюро, което се е занимавало с модернизацията, промените водят до два пъти повече мощност от преди.

Освен всичко друго, мотоциклетът се оказва и много икономичен - изразходва само около 2.5 литра гориво на 100 километра. Другите промени в сравнение с японските мотоциклети са свързани с факта, че всички отразяващи повърхности, включително вилката, са напълно затворени.

Това се прави с цел за да се избегнат отблясъци и отражения - необходимо условие, за да се запази секретността на придвижване. За същата цел е модернизирана и цялата осветителна техника. Резервоарът е увеличен до 23 литра.

И още нещо любопитно - всички части са допълнително доработени, за да са по-водоустойчиви и защитени от прах и мръсотия. След модернизацията мотоциклетът все още е предназначен само за военните и не се продава на цивилни.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 33 гласа.

Свързани новини