Отидете към основна версия

23 475 24

Чисто нов "Восход-3М" на 29 години в заводския сандък

  • восход-
  • -
  • мотоциклет-
  • капсула на времето

"Восход" се смята за един от най-калпавите съветски мотоциклети, но човешката памет има способността да филтрира лошите спомени и да запазва само хубавите. Това важи и за поредните "капсули на времето", открити от блогъра Roma Urraco.

Украинецът публикува снимки на два неразопаковани мотора "Восход-3М", съхранявани в гараж от 1991 г. в оригиналните си заводски сандъци за транспортиране. Двете машини са напълно идентични с изключение на карбураторите на 173-кубиковите двигатели. Единият е съветски, а другият - чехословашки от Jawa 638, монтиран срещу допълнително заплащане.

В комплект с мотоциклетите вървят куп документи, сред които свидетелство за консервация, фирмена папка от изкуствена кожа с щамповано изображение на модела, набор инструменти и "аптечка" за ремонт на спукани гуми. Огледалата са в отделни кутии.

Двата "восхода" са запазени в отлично състояние и няма да бъдат разопаковани. Целта на собственика вероятно е да ги продаде след години, когато носталгията и емоционалната стойност повишат цената им.

"Восход" е наследник на К-175 "Ковровец" , произвеждан в завода "Дегтярьов" в гр. Ковров от 1957 и 1965 г. Модификацията 3M излиза през 1983 г. и се задържа на конвейерите до 1993 г., когато го заменя "Сова".

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 28 гласа.

Свързани новини