Отидете към основна версия

32 479 32

Изобретиха нов вид велосипед

  • велосипед-
  • priority disigns и cannondale-
  • cerv

В последно време велосипедите заемат все по-голяма част от т.нар. транспортна инфраструктура в големите градове. Нарастващата им популярност кара конструкторите да се стремят да внедряват още по-големи нововъведения или с други думи да изобретят велосипеда отново.

Компанията Priority Disigns и Cannondale направи байк, който не разполага нито с вилка, нито с верига и освен това е способен да се трансформира в зависимост от режима на каране. Концептуалната разработка се наричан CERV и се разшифрова като "Ергономичен състезателен велосипед".

Главната особеност на концепта е да се настройва оптимално спрямо релефа и скоростния режим. Това става благодарение на специална динамична рама, която се движи както в предно-задна посока, така и нагоре-надолу. Изменението на геометрията на велосипеда не променя височината на седалката.

По този начин велосипедистът винаги се намира в оптималното положение за развиване на най-висока скорост. На този етап отзивите за иновативната конструкция са отлични, но дали този нов модел велосипед ще се наложи, ще покаже само времето.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини