Отидете към основна версия

6 921 20

Tesla Model 3 срещу глиган (ВИДЕО)

  • tesla-
  • model 3-
  • автопилот-
  • глиган-
  • диво прасе

Собственик на Tesla Model 3 избегна "на косъм" тежък сблъсък с огромно диво прасе, след като автопилотът на електромобила реагира светкавично и заобиколи излязлото на пътя животно. Това е може би първата добра новина за системата на автономно шофиране на американския производител от доста време насам след дълга поредица от обвинения в предизвикани по нейна вина катастрофи.

Праней Патхол, 22-годишен IT-специалист от индийския щат Махараштра, се прибирал от работа вечерта на 6 юни. По пътя почти нямало трафик и младият мъж решил да се поотпусне и да се възползва от функцията за автоматично управление.

Само след няколко километра обаче на платното изскочил голям глиган. Патхол изобщо не могъл да реагира, но автопилотът "забелязал" животното и успял да го избегне на броени сантиметри с ловка маневра.

На следващата сутрин индиецът публикувал видеозапис от инцидента в Twitter. Само за два дни клипчето събрало 750 000 гледания и хиляди харесвания. Сред зрителите бил и Илон Мъск, който коментирал скромно, че не вижда нищо необичайно в случая и това била нормалната работа на автопилота.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 18 гласа.

Свързани новини