Отидете към основна версия

4 859 60

Задната броня на Tesla Model 3 падна в движение (ВИДЕО)

  • tesla-
  • model 3-
  • броня-
  • локва

Американец публикува запис от камерите на своята Tesla Model 3 Standard Range Plus, в който се вижда как задната броня на електромобила изпада при преминаване на локва със скорост не повече от 25 км/ч. Логан Деруана купил колата миналата година и от тогава досега успял да навърти с нея едва 14 000 мили (22 526 км).

"Карах в дъжда и започнах да намалявам, за да завия надясно, когато чух стържещ звук. Помислих, че някой ме е блъснал отзад и отбих, за да видя какво се е случило. Останах шокиран - цялата задница на "тѐслата" ми беше изкъртена", разказва Деруана.

Мъжът заснел щетите на снимки и видео и се свързал със службата за пътна помощ на Tesla, но тя така и не дошла. За около час престой на мястото човекът видял стотици автомобили, които преминават през злополучната локва без каквито и да било последствия.

От поддръжката на Tesla заявили, че щетите от инцидента няма как да бъдат покрити от гаранцията, а един от служителите определил случилото се като "Божа работа". По-късно представители на компанията все пак се свързали с Деруана и му обещали да пратят репатрак и да поемат разходите по ремонта.

Това не е първият случай, в който задната броня на Model 3 изпада при попадане на вода. Още през 2018 г. от Tesla признаха, че причината за явлението се корени в конструкцията на електромобила, но явно все още не са намерили решение.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.

Свързани новини