Отидете към основна версия

14 297 32

Mercedes-Benz се заканва EQS да удари Tesla в земята по пробег

  • daimler-
  • mercedes-benz-
  • eqs-
  • пробег

Бъдещият електрически флагман на Mercedes-Benz ще може да изминава рекордните 700 км с едно зареждане, при това в максимално реалистичния цикъл WLTP, обеща председателят на управителния съвет на Daimler Ола Калениус в ежегодното си обръщение към акционерите. Нещо повече - EQS ще се превърне в символ на Германия като световен център на автомобилостроенето в електрическата ера.

Най-големият електрически модел на Mercedes-Benz ще се произвежда в ултрамодерната Фабрика 56 в Зинделфинген, а батериите ще се доставят от завод край Унтертюркхайм, източно от Щутгарт. Първата партида ще слезе от конвейера още догодина.

EQS ще предлага комфорт и лукс на равнището на S-Klasse, но ще бъде построен на специално проектираната за целта платформа MEA, която позволява нов подход към вътрешната архитектура и дизайна, казва още Калениус. Автономният пробег от 700 км пък е недостижим дори за актуалния шампион в тази дисциплина Tesla Model S Long Range Plus, която може да измине 402 мили (647 км) без презареждане по цикъла EPA.

Точните технически и динамични характеристики на серийния EQS все още не са известни. Концептуалният Vision EQS, показан на автосалона във Франкфурт миналата година, има два електромотора с комбинирана мощност 476 к.с. и въртящ момент 700 Нм, които позволяват ускорение от 0 до 100 за 4.5 секунди. Батерията може да се зареди на 80% за 20 минути.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 27 гласа.

Свързани новини