Отидете към основна версия

5 951 20

Nissan Navara навъртя над 1.6 милиона километра

  • nissan-
  • navara-
  • пробег

За това постижение Nissan обеща на мъжа нов пикап, а Мърфи върна стария на автомобилния производител

Американският куриер Брайън Мърфи прекарва последните 13 години от живота си шофирайки своята Nissan Navara (известна още като Frontier) по 13 часа на ден, а до началото на 2020 година пробегът на автомобила надхвърли милион мили или 1.6 милиона километра.

За това постижение Nissan обеща на мъжа нов пикап, а Мърфи върна стария на автомобилния производител, предаде Fox News. Бившият пикап на Мърфи беше изложен като експонат в завода на марката в Тенеси. Самият Мърфи чак тази седмица се "премести" в новата Navara, която му бе обещана в началото на зимата.

Тогава мъжът каза, че планира да работи като курирер поне до 2025 година, така че новият пикап ще служи за същите цели. Старият пикап на Мърфи измина 1 609 344 километра - приблизително същото разстояние, необходимо да се лети до Луната и да се върне два пъти. Въпреки рекордния пробег Мърфи споделя, че много рядко е ремонтирал Navara-та.

Например на 725 хиляди километра куриерът саменя радиатора, а на 1.3 милиона километра се налага да бъде сменен съединителят на петстепенна ръчна трансмисия. Освен това Мърфи сменя маслото на всеки 16 хиляди километра. Новият Frontier за американския пазар практически не се различава от модела преди рестайлинга.

Основната иновация е 3,8-литровият V6 двигател с над 300 конски сили, който е комбиниран с деветстепенна автоматична трансмисия и задвижване на всички колела. По-рано беше съобщено, че следващият Frontier може да получи модифицирано шаси от Mercedes-Benz X-Class, който бе свален от поточната линия. Премиерата на новия модел е предвидена за следващата година.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 12 гласа.

Свързани новини