Отидете към основна версия

24 657 37

Samsung отстрани един от най-големите проблеми на своите смартфони

  • samsung-
  • android-
  • galaxy note 20

Компанията надгражда политиката си за техническа поддръжка на най-актуалните версии на Android

Макар че смартфоните на Samsung са сред най-добрите на пазара, те идват с един основен проблем, който е от особено значение за клиентите, които не желаят да сменят своите устройства често. Това предаде Softpedia. 

По-конкретно, телефоните на Samsung получават само две нови версии на Android, освен тази, с която се доставят. След това софтуерните ъпгрейди на южнокорейските смартфони представляват единствено месечните актуализации за сигурност. 

С други думи, въпреки премиум цената на флагман моделите на Samsung, те технически поддържат новите версии на Android само за две години. След това, единственият начин да използвате най-актуалната мобилна операционна система на Google е да закупите нов телефон.

Като се има предвид, че Galaxy Note10, например, може да струва повече от 1000 долара, това не е подход, който клиентите харесват. Живото доказателство за това е самият Galaxy S8. Устройството все още може да бъде закупено от различни търговци на дребно, но то вече е изоставено, като дори не получи актуализация за Android 10.

Излишно е да се казва, че политиката на Samsung в това отношение няма никакъв смисъл, сравнявайки я с тази на конкурентите на южнокорейската компания. Apple, например, се готви да пусне iOS 14 за всички "айфони", започвайки от iPhone 6s към по-новите модели. Припомняме, че iPhone 6s е устройство на 5 години, но все още получава актуализации на операционната си система и за сигурност.

Samsung обаче изглежда сякаш се е научил от собствените си грешки и подготвя голяма промяна по отношение на софтуерните ъпгрейди на смартфоните си.

Компанията надгражда политиката си за техническа поддръжка на най-актуалните версии на Android от две години на три години, което означава, че устройствата ѝ вече няма да получават само две нови версии на операционната система на Google, а три.

Samsung потвърди това тази седмица на събитието, на което представи Galaxy Note20. Съгласно новата политика за софтуерни актуализации, флагманът ще се доставя с Android 10, след което ще бъде ъпгрейднат до Android 11, Android 12 и Android 13.

Подобен подход ще бъде използван и за флагманите от предишното поколение, а именно Galaxy S10 и Note10.
 

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 37 гласа.

Свързани новини