Отидете към основна версия

5 915 17

Infiniti се отказва от механичния волан

  • nissan-
  • infiniti-
  • steer-by-wire

Nissan разработва нов тип кормилна уредба, в която функциите на механичните възли са поети от електроника. На теория технологията Steer-by-wire би трябвало да направи управлението на автомобила по-точно и комфортно.

От Infiniti, в чиито коли първо ще бъде внедрена системата, смятат, че въздействието върху предните колела посредством електрически сигнал ще се осъществява далеч по-бързо, отколкото при традиционните механизми, а воланът ще стане по-чувствителен. Освен това вибрациите от пътните неравности няма да се предават на кормилото.

Японските специалисти планират да съчетаят Steer-by-wire с нова система за курсова устойчивост. Тя ще работи с данни, получени от видеокамера. Системата ще определя платното, в което се движи автомобилът, и в случай на отклонение ще коригира траекторията, за да не се налага водачът да насочва колата постоянно.

Infiniti ще внедрява Steer-by-wire в новите си модели като паралелна система. От съображения за сигурност ще бъде дублирана от класическа кормилна уредба, която ще поема управлението ако електрониката забие.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини