Отидете към основна версия

5 456 19

Собственичка на Tesla хвана крадци със смартфона си

  • tesla-
  • model 3-
  • кражба-
  • приложение-
  • смартфон

Радиоводеща от австралийската столица Канбера не само предотврати кражбата на "тѐслата" си, а и помогна на полицията да залови похитителите на електромобила. Анабел Брет се възползвала от възможностите, които предоставя фирменото мобилно приложение на калифорнийския производител.

Брет получила съобщение на телефона си, че алармата на нейния Model 3 се е активирала. Тъй като била на работа, жената помолила свой приятел да провери дали всичко е наред, но електромобилът вече бил изчезнал.

Анабел веднага отворила приложението, което позволява да се следи местоположението на "тѐслата", и установила, че крадците не са успели да стигнат далеч. Жената се обадила веднага в полицията, заела друга кола от познат и се впуснала в преследване.

"Приложението позволява електромобилът да се забавя дистанционно и дори човек да се позабавлява. По време на преследването постоянно свалях и вдигах стъклата, натисках клаксона и пречех на крадците по всички възможни начини", разказва Брет пред 9Now.

Не след дълго пишман крадците се изнервили от дистанционния саботаж, изоставили "тѐслата" и се евакуирали с друг автомобил. Единият от тях обаче забравил шофьорската си книжка и плик с адреса си в електромобила. Освен това престъпниците били заснети и от бордовите камери на Model 3, които се активират при всеки опит за проникване в купето. Скоро крадците били открити и арестувани.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 17 гласа.

Свързани новини