Отидете към основна версия

12 580 8

Продава се изключително рядък кемпер Mauck

  • mauck-
  • msv-
  • 1120s-
  • кемпер-
  • обява-
  • продажба

Един от 100-те произведени кемпера Mauck MSV 1120s си търси нов собственик по обява във Facebook Marketplace, съобщава Jalopnik. Ръчно изработената къща на колела, която е струвала $200 000 като нова през 1996 г., сега се продава за $27 000 (€23 117).

Днес за базираната в Кълъмбъс, Охайо, Mauck Custom Coach Corporation на Анди Мок са чували само познавачи, но в средата на 90-те години сред клиентите на бутиковия производител са звезди като световния шампион по бокс в тежка категория Джордж Форман. Един от футуристичните кемпери на компанията се появява и във филма "Двестагодишен човек".

Творенията на Mauck се отличават със стилна аеродинамична каросерия и предни врати в стил Lamborghini. Предлагат се различни модификации, устроени като лимузини, кемпери и парти бусове. От последния тип е и продаваният MSV 1120s, в който има бар и дивани.

Кемперът има прибираща се трета ос. Тя може да се спусне при по-високо натоварване и разпределя теглото на автомобила по-равномерно върху колелата и окачването, което е особено важно за стабилността при по-силен напречен вятър.

Продавачът не споменава нито какъв е двигателят на парти кемпера, нито пробега. Mauck MSV 1120s се оборудва със 7.4-литров бензинов V8 GM 454 Vortec или редови шестцилиндров дизел Cummins с обем 5.9 литра. В първия случай трансмисията е 4-степенен автоматик 4L80E, а във втория - Allison.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 8 гласа.

Свързани новини