Отидете към основна версия

4 232 20

Scania тества батериите на електрическия си влекач с удар от Golf (ВИДЕО)

  • scania-
  • volkswagen-
  • golf-
  • краш тест-
  • батерия

Шведският производител на камиони Scania провери здравината на акумулаторите на новия си електрически влекач, като блъсна в тях Volkswagen Golf. Краш тестът е трябвало да потвърди резултатите от компютърна симулация.

За изпитанието е използвана истинска батерия, а не макет, обяснява шефът на отдела за тестове на Scania Микаел Литман. Имитирана е ситуация, която се среща най-често в катастрофите между автомобил и камион в реалността и освен това позволява акумулаторният блок да бъде подложен на възможно най-големи натоварвания.

Също както при автомобилите батериите на електрическата Scania са проектирани така, че енергията от удара да се поглъща от целия корпус и да се деформират само елементи без критична важност за целостта на конструкцията. Шведите се хвалят, че акумулаторът на камиона не е пострадал при удара.

Scania представи първия си електрически влекач през септември. Камионът има електромотор с мощност 310 к.с., захранван от батерия с капацитет 165 или 300 кВт. С по-големия акумулатор пробегът без презареждане достига 250 км.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.

Свързани новини