Отидете към основна версия

5 380 92

Вижте как VW рециклира батерии (ВИДЕО)

  • volkswagen-
  • батерия-
  • рециклиране

Ето как работи завода на Volkswagen за рециклиране на батерии

Във видео от канала на YOUCAR в YouTube може да видим как работи заводът на Volkswagen в Залцгитер, Германия. Неговата единствена функция е да рециклира батерии, като във видеото по-долу може да видите как точно се случва това.

При пристигането на батериите те биват проверявани и разредени до 0. След това всяка една батерия се разглобява ръчно, като всеки един от елементите се проверява, а след това се изважда и поставя на транспортна линия.От нея всеки един елемент е отведен до машина , която буквално ги раздробява до най-малки парчета, които по-късно отиват в специална сушилня, a след това преминават през сито, което отделя ценните елементи или „черната пудра“, както е описано в клипа.

Там се съдържат ценните метали като литий, магнезий, кобалт, графит и никел. Останалите парчета преминават през магнит, който отделя част от елементите, а след това металите като алуминий и мед които не са хванати от магнита биват разделени от синтетичните елементи. Крайната фаза е пакетирането на всички материали, които са отделени , като те биват разделени на „, алуминий и мед, пластмасови частици, а ценните метали преминават през още един процес на сортиране и биват пакетирани и изпратени за производство на нови батерии. Целият процес може да видите във видеото.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 13 гласа.

Свързани новини