Отидете към основна версия

8 003 31

Руският електрически мотоциклет Aurus в действие (ВИДЕО)

  • auris-
  • кортеж-
  • електрически мотоциклет

Мотоциклетът е оборудван с електрически тракт с мощност 140 kW. Ускорението до 100 км/ч отнема 3.7 секунди

Луксозната марка Aurus представи първия си мотоциклет. Кратко видео бе публикувано в Instagram от Министерството на промишлеността и търговията. В съобщението се подчертава, че видеото показва прототип на мотоциклет, разработен от НАМИ в рамките на проекта "Кортеж".

Мотоциклетът е оборудван със силов електрическа тракт с мощност 140 kW. Ускорението до сто отнема 3.7 секунди, а дизайнът на иновацията е направен в същия стил като седана Senat и бъдещия кросоувър Komendant.

„Мотоциклетът е създаден, като са взети предвид изискванията на специалистите от гаража със специално предназначение на Федералната служба за сигурност на Русия и не само отговаря на техните изисквания по отношение на функционалните качества за мотоциклети от този клас, а и представлява един наистина грандиозен мотоциклет“ , - каза министърът на промишлеността и търговията Денис Мантуров.

Очаква се да се появят и специални версии. Такива модели ще са предназначени за звена на Министерството на вътрешните работи и Министерството на извънредните ситуации. Освен това Министерството на промишлеността и търговията подчерта, че платформата, разработена от НАМИ, е подходяща и за създаване на мотоциклет, който може да бъде пуснат за свободна продажба. Мотоциклетите Aurus ще се продават както в Русия, така и в чужбина.

В момента семейството на Aurus се състои от седан и лимузина Senat. Тези автомобили са оборудвани с хибридни силови трактове, базирани на 4.4-литров турбо двигател, работещ заедно с електрически мотор и 9-степенна автоматична трансмисия. Системната мощност на агрегатите е 600 конски сили.

В допълнение, луксозната руска марка завършва разработването на още два модела - миниванът Arsenal и SUV-то Komendant. Очаква се първият да получи одобрение за тип превозно средство през първата половина на 2021 г., докато вторият е предвиден за сертифициране в края на годината. Все още не е ясно кога това ще се случи с мотоциклетите.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 18 гласа.

Свързани новини