Last news in Fakti

11 Март, 2021 13:00 7 964 31

Руският електрически мотоциклет Aurus в действие (ВИДЕО)

  • auris-
  • кортеж-
  • електрически мотоциклет

Мотоциклетът е оборудван с електрически тракт с мощност 140 kW. Ускорението до 100 км/ч отнема 3.7 секунди

Руският електрически мотоциклет Aurus в действие (ВИДЕО) - 1

Луксозната марка Aurus представи първия си мотоциклет. Кратко видео бе публикувано в Instagram от Министерството на промишлеността и търговията. В съобщението се подчертава, че видеото показва прототип на мотоциклет, разработен от НАМИ в рамките на проекта "Кортеж".

Мотоциклетът е оборудван със силов електрическа тракт с мощност 140 kW. Ускорението до сто отнема 3.7 секунди, а дизайнът на иновацията е направен в същия стил като седана Senat и бъдещия кросоувър Komendant.

„Мотоциклетът е създаден, като са взети предвид изискванията на специалистите от гаража със специално предназначение на Федералната служба за сигурност на Русия и не само отговаря на техните изисквания по отношение на функционалните качества за мотоциклети от този клас, а и представлява един наистина грандиозен мотоциклет“ , - каза министърът на промишлеността и търговията Денис Мантуров.

Очаква се да се появят и специални версии. Такива модели ще са предназначени за звена на Министерството на вътрешните работи и Министерството на извънредните ситуации. Освен това Министерството на промишлеността и търговията подчерта, че платформата, разработена от НАМИ, е подходяща и за създаване на мотоциклет, който може да бъде пуснат за свободна продажба. Мотоциклетите Aurus ще се продават както в Русия, така и в чужбина.

В момента семейството на Aurus се състои от седан и лимузина Senat. Тези автомобили са оборудвани с хибридни силови трактове, базирани на 4.4-литров турбо двигател, работещ заедно с електрически мотор и 9-степенна автоматична трансмисия. Системната мощност на агрегатите е 600 конски сили.

В допълнение, луксозната руска марка завършва разработването на още два модела - миниванът Arsenal и SUV-то Komendant. Очаква се първият да получи одобрение за тип превозно средство през първата половина на 2021 г., докато вторият е предвиден за сертифициране в края на годината. Все още не е ясно кога това ще се случи с мотоциклетите.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русский

    19 36 Отговор
    Когато за първи път посетих България, видях по телевизията "Планета Фолк", видях голи певици на екрана, Камелия, Емилия, слушах чалга. Много ми хареса. Ние в Русия нямаме такъв.

    Коментиран от #5, #6, #7, #21, #29

  • 2 Баба Зоя

    32 69 Отговор
    Знаете ли, че... Руските коли гният по-бързо заради сълзите на шофьорите.

    Коментиран от #9

  • 3 Ммммм даааа

    80 19 Отговор
    Ние пък у нас все още нямаме нов изтребител. Само картинки и квитанции за похарчените долари. Вие поне ел. мотоциклет си имате.

    Коментиран от #16

  • 4 гост

    18 39 Отговор
    Али-експрес е голяма работа
  • 5 провинциалист

    44 5 Отговор

    До коментар #1 от "Русский":

    Не са певици, магистрални труженички са. Казали са им - съблечете се тука, само ще ви снимаме, няма да ви ... и всички са на печалба.
  • 6 болгар

    33 8 Отговор

    До коментар #1 от "Русский":

    Чалга има само в Бг пич, моторетки правят навсякъде!
  • 7 Зрител

    43 5 Отговор

    До коментар #1 от "Русский":

    Как пък си случил нещо българско ? Щото другото в медиите ни е турски сапунки и щатска пропаганда .
  • 8 dfер

    36 16 Отговор
    Веднага се купува ! СЛАВА ЗА ВЕЛИКА РУСИЯ !
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Емил

    25 42 Отговор
    Този супер мотоциклет вече произведен ли е в ДВЕ бройки, или не чак толкова много?!

    Коментиран от #28

  • 11 стоян

    21 40 Отговор
    Сигурен съм че в този мотоциклет само рамата -калниците и резервоара са руски -другото е внос от жълтата раса

    Коментиран от #12, #31

  • 12 ХИЛЪРИ

    35 12 Отговор

    До коментар #11 от "стоян":

    СЪЩОТО Е КАТО БОИНГ ,ВСИТЕ ЧАСТИ ОТ ЧАЙНА.
  • 13 3,14К

    21 14 Отговор
    За ТИКВИТЕ и хората:само 3D анимацията на финансовия спекулант и откровен фашист Навални е истината за Русия.
  • 14 Rado

    18 9 Отговор
    Русофил неджендър обърна палачинката и вече харесва електрички
  • 15 Хиляди Чибурашки са трудят?!?!!!!?

    15 23 Отговор
    Една щатска костюм рабптилничка ша им го напрай сьщото за два месеца с 5 човека........
  • 16 ми , не

    10 4 Отговор

    До коментар #3 от "Ммммм даааа":

    Имат си прототип ... ако не си чел статията
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Ко каза

    4 13 Отговор
    То май всичко е само филмчета.
  • 19 Митко

    20 3 Отговор

    До коментар #17 от "Жоро":

    И аз не съм русифил, но в случая си много прав. Русия като цяло си пати от управляващи и див комунизъм. И там народа като тук се е изродил следствие партията.
    Иначе няма да си кривя душата. изглежда приличен този мотор.
  • 20 1944

    4 11 Отговор
    якоооо.... анимация и пушилка като за хиперзвукови ракети. айде сега единствения екземпляр в музея на нами и точка. руски боклук с китайски части , правен на американски компютри.
  • 21 Грузин

    3 6 Отговор

    До коментар #1 от "Русский":

    ВИЕ МАЛКО ЛИ ИМАТЕ БЕ РУШЛЯК ,ЧЕ НАШИЯ ФИЛИП КАРКОРОВ КВО ПЕЕ
  • 22 ема

    3 2 Отговор
    Колко сме елементарни начин на мислене при нас е пещерен страна коята произвежда космическа техника да произведе един мотор толкова ли е трудно? Въпросът е време ,желание и щом се финансира проекта останалото не е проблем. Когато нямащ Научно Техническа база когато си зависим технологически от някой тогава е много трудно, защото много време, средства са нужни.
  • 23 елa

    6 3 Отговор
    Мнозина сигурно знаят излъчваха Телевизионна програма в D-Smart как в Америка произвеждат мотоциклети. Има случаи ги сглобяват ги в изоставена плевня или нещо подобно на гараж изоставена стара сграда в един от тези случаи този който ги събира го питат във връ3ка с мотоциклета той казва " Тук се произвеждат най- качествените мотоциклети". Когато погледнеш Японската техника разликата е поне 50 години напред .Американските го направили марка и го продават на балaмите и те се гордеят с марката им. Вида им е " див" направен с брадва без грам вкус няма никакво техническо в него . целия се " тресе" като работи като някогашните зелени ИЖ-та -(Съветско производство).Сякаш " Направи сам" . изглежда от тях.В Германия на бензиностанцията дойдоха 15-20 Ханса с подобни мотоциклети дълги " муцуни" седнали като нас..ни тaкъв шум и попитах един от тях" Колко харчи на 100 км" Не ме разбра попитах " Колко побира резервоара-10 литра " ми каза."Колко километра ще изминеш с тоя бензин" го попитах- Ханса ми отговори 90-100 км. Разбрах 10 литра на 100 км."Колко стрuва мотоциклета ти " когато го питах ми каза 27 хил. Евро.По изражението на лицето ми изглежда разбра като се похвали новото струвало над 50 хил.Евро той го купил на много изгодна цена.

    Коментиран от #24

  • 24 Йо Несбьо

    2 3 Отговор

    До коментар #23 от "елa":

    Това се прави от технически компетентна нация, не от некадърници. Търсеният ефект е на груб мощен мотоциклет, който да ръмжи и да придава българска визия. И японците правят такива. Там обаче много лесно се получава право легално да се движат по пътната мрежа. Не става дума за пистови и кросови мотоциклети, а за т.нар. "чопъри". Това е цяла субкултура.
  • 25 Oххх

    1 4 Отговор
    Измъченко изглежда, но поне са го направили. Не знам дали ще го купи някой обаче или само държавата ще пазари...
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 небрежнев

    3 5 Отговор
    Отново ще... Държавата на ще-тата щеше да прави и комунизъм, но ще е друг път. Щеше и човек за човека да е брат, но за сега се правят само оръжия.
  • 28 Odb

    5 1 Отговор

    До коментар #10 от "Емил":

    Добре че такива като теб не са произведени 2 бройки 🤭
  • 29 Сър Алтън Джон

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Русский":

    😁мда,в Русия също нямате непроизвеждане на собствени коли,влакове,самолети,камиони,мотори,кораби,подводници,надводни и,танкове,оръжия,дивашки,ракети,космически станции,спътници,комбайни,трактори,оборудване всякакво,нефтени платформи,телевизори,компютри, радиооборудване и....каквото още се сети човек.😁Но пък нямате производство на чушкопеци😁и не си давате златото на Дънди Прешъс 😁
  • 30 Гарджо

    1 0 Отговор
    Дайте тоз мотор в чопър стил или пистарка но с ДВГ.То като не ти изреве,като не почувстваш трептенето на двигателя....то не е мотоциклет бе
  • 31 Сссс

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "стоян":

    А сигурен ли си че внасяме домати от Гърция, картофи от Полша и каквото се сетиш или не е проблем