20 Януари, 2022 15:31 4 187 7

Arc Vector: $120 000 за две колела, електрически мотор и батерия!

  • електрически мотоциклет-
  • arc vector

Британската марка преживя фалит, но възкреси електрически мотоциклет с космическа цена

Arc Vector: $120 000 за две колела, електрически мотор и батерия! - 1

Изглежда, че футуристичният електрически мотоциклет Arc Vector се завръща. Според производителя вече тече подготовка за изпращане на първите автомобили до клиентите. Припомняме, че моторът беше представен в края на 2018 г., началото на масовото производство беше планирано за 2020 г.

Въпреки това до септември 2019 г. британската компания подаде молба за фалит, тъй като финансирането спря. Както бе отбелязано в Arc, недобросъвестни инвеститори са отчасти виновни за възникналите трудности.

Arc Vector: 0 000 за две колела, електрически мотор и батерия!

Година по-късно обаче, през октомври 2020 г., Arc се завърна и обяви възобновяването на дейността. Основателят, главен изпълнителен директор и водещ дизайнер Марк Труман успешно купи компанията от предишните собственици и съживи високотехнологичния мотоциклетен проект. След това нашумяло събитие за поредна година нямаше никаква информация от Arc. До днес!

Както отбеляза ръководителят на компанията, Arc може скоро да започне доставките на първите мотоциклети Vector. Но нека дадем думата на самия Труман: "Имаме много голям списък с поръчки и клиентите вече посещават нашия нов цех в Централна Англия, за да персонализират всеки мотоциклет Vector за конкретния потребител."

Arc Vector: 0 000 за две колела, електрически мотор и батерия!

Ултра-премиум и високотехнологичен, Arc Vector е направен с изобилие от въглеродни влакна, което го прави изключително издръжлив и лек. В същото време моделът е направен едновременно футуристичен и функционален. Мотоциклетът е базиран не на традиционна рамка, а на карбонов монокок. Люлееща се предна вилка вместо традиционна телескопична вилка и виртуално управление на оста допълват уникалния дизайн на мотора.

Електрическият тракт се състои от един електродвигател с мощност 127 конски сили. Мотоциклетът е в състояние да ускори от място до 100 км/ч за 3.2 секунди, а максималната скорост е електронно ограничена на 200 километра в час. Батерията с капацитет 16.8 kWh позволява пробег на 582 км по метода NEDC с едно зареждане. В допълнение, Vector може да се зарежда с постоянен ток, което прави възможно попълването на енергийния запас само за 45 минути.

Arc Vector: 0 000 за две колела, електрически мотор и батерия!

За управление на супербайка е изобретен и изключително високотехнологичен костюм, който включва специално яке, което може да дава предупредителни сигнали на пилота чрез хаптична обратна връзка, както и специална каска с проектор за данни на визьора.

За съжаление Труман отново не посочи точната дата, когато електрическият мотоциклет ще започне да пристига при клиентите. Но цената е известна - 120 хиляди долара! Това е наистина космическа цена. Например, чисто нов Harley-Davidson LiveWire One, захранван от батерии, ще струва около 15% от цената на Arc Vector и ще предложи подобна производителност и пробег.

Arc Vector: 0 000 за две колела, електрически мотор и батерия!


Поставете оценка:
Оценка 4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Jacques Yves Moineau

    5 1 Отговор
    Този Труман май се опитва да прилага схемата на Мъск....обещания и пак обещания...
  • 2 Ивайло

    4 0 Отговор
    На тази цена...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 МалкоЛогика

    7 0 Отговор
    Този мотоциклет тежи 220 кг. Произволен спортен бензинов мотоциклет с 1-литров двигател предлага 170 кг тегло, интересен звук и огромна икономия. Ако парите са ви паднали от небето, разбира се, няма значение една играчка повече или по-малко.
  • 5 Y2K

    1 0 Отговор
    Ако ще си взимам мотор за 180к$ ще си взема Y2K...мотото на фирмата е ако не вдигнете 250мили в час(това е приблизително 400км/ч)ви връщаме парите...а на всичкото отгоре може да го заредиш с бензин, нафта, етанол,всичко гори 😀

    Коментиран от #7

  • 6 hmhmhm

    1 0 Отговор
    ееее, за тая цена и една яка мацка можеше да седне на кожения салон ...
  • 7 Знайко

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Y2K":

    Само да ти кажа, помагах на един френд да си тунингова мотора-Сузуки К7 .
    По книжка 180 коня.
    Махнахме му катализатора с двата кюнеца ( 13 кг от 186 общо) и му сожихме една 20 см-трова фунийка Акрапович.
    Свалихме спирачните маркучи (единия слиза до апарата а оттам прехвърля да другия апарат) и сложихме цикламени състезателни с тройник , който се раздвоява и 6 слойна оплетка , за да не се разширява маркуча като нацепиш спирачките.
    Свалихме дисковите с перфорации и сложихме с къдрави периферии, подстригани назад и големи триъгълни отвори и Олинс амортисьори с настройки, и стъпенки и лосчета за спирачки с насройки...
    ...и покарах 10 км с 260-300 км в час за около 3-4 минути и както съм с каска, сълзите в ушите ,а краката ми целите изтръпнали от това плата, който ме е бил по кожата.
    Покажеш ли си каската повече от 20 % над стъклото -от вибрациите набрадника ти дърпа главата в различни посоки и не можеш да фокусираш какво виждаш. Поглеждам си панталона отзад-целия заедно с гърба ми изпръскан с цикламена смазка за верига и незнайно защо не мога да се спра да се смея, макара че беше страшно.
    Та искам да кажа...МОТОРА НЕ Е ЗА ВСЕКИ!!!
    Дори и да имаш топки, много бързо може да се окаже , че нямаш!