Last news in Fakti

5 Юли, 2021 12:03 13 708 30

Ел. мотоциклет с дупка в тялото ускорява до 402 км/ч (ВИДЕО)

  • електрически мотоциклет-
  • рекорд-
  • конструкция

Моделът е концептуален и се нарича WMC250EV

Ел. мотоциклет с дупка в тялото ускорява до 402 км/ч (ВИДЕО) - 1

Инженери от британската компания White Motorcycle Concepts (WMC) представиха концептуален работещ прототип на електрическия мотоциклет WMC250EV, който достига скорост от 402 км/ч. Това се случва благодарение на уникалния дизайн на конструкцията, която е с ефективен коефициент на съпротивление от 0.118.

Необичайното тяло на WMC250EV има огромно надлъжно отверстие, което намалява аеродинамичното съпротивление по време на шофиране е дело на Роб Уайт, който по преди това работеше по създаването на суперавтомобили за състезанията в Льо Ман и Формула 1. Именно той твърди, че иновацията е с 69% намален коефициент на съпротивление.

Според участниците в проекта, за да се намали аеродинамичното съпротивление, е било необходимо да се преосмисли напълно традиционната концепция за проектиране на мотоциклетна рам. Резултатът е най-"аеродинамично ефективният мотоциклет" в света.

Рекордната скорост за електрическите мотоциклети беше постигната с помощта на електрически мотор с доста ниска мощност от 134 к.с. или 99 kW. За следващата година разработчиците планират да постигнат още по-впечатляващи параметри на скоростта.

Занапред WMC ще използва патентованата технология V-Air при разработването на ново семейство серийни мотоциклети, които все още не е ясно кога ще се появят на пазара.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Sieg

    6 4 Отговор
    Е в Мото ГП достигнаха 362 на писта, а на по дълга права би трябвало да достигнат още повече.

    Коментиран от #24

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Авджиеви

    12 1 Отговор
    Ние с брат ми направихме дупката в тялото.
  • 4 шааа

    9 0 Отговор
    Малий, как може да се наниже на мантинела като шишкебаб ... и после да слезе, оставяйки мотора набучен.

    Коментиран от #5

  • 5 гост

    12 8 Отговор

    До коментар #4 от "шааа":

    По-големия проблем е , че в тая поза я издържи 15 минути , я не ! А в момента , който се изправи малко и аеродинамиката отива на кино !! Явно тия дизайнери не могат да се отърсят от навиците си за мотори с двг ! При електически мотоциклет , особено с мотори в колелата изобщо няма нужда от такава поза , пилота може да лежи в нормална поза между колелата с батерията между краката и цялата височина ще е малко повече от размера на колелата , а ще може да издържа с часове !

    Коментиран от #9

  • 6 тикви от МС

    10 12 Отговор
    наще донори да си накупят и направо ще стават на кайма. няма да има годни органи за донорство.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Димов

    24 1 Отговор
    Колкото по-затягат ограниченията на скоростта, толкова по-бързи коли и мотори правят. Иди, че разбери.
  • 9 Димов

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    А ще може ли да пази равновесие по гръб?

    Коментиран от #13, #14

  • 10 Това е лудост

    18 2 Отговор
    Возилата с 4 колела, които са стабилни, ги ограничават откъм скорост, а тия, с 2 колела, които заради най-малкото камъче на пътя те пращат във вечността, ги правят все по-бързи и по-бързи. Не виждам логиката.
  • 11 6696

    8 3 Отговор
    Не видях тест в реална обстановка , само тунели и тем подобни реклами :(((((
  • 12 Пешо Бедняка

    12 1 Отговор
    Kawasaki H2 ги прави 400 в много по-удобна поза за каране. :)

    Коментиран от #20

  • 13 гост

    2 5 Отговор

    До коментар #9 от "Димов":

    Има доста велосипеди даже в тая поза , на които в три пъти по-трудно , а мотоциклети със стабилизираща програма има поне от 15 години , при електрическия е десет пъти по-лесно ! Ако не си виждал има един на Хонда който те следва като куче без човек на него и стои на място даже без да се движи и без да пада ! При висока скорост даже е много по-стабилно в тая поза , щото центъра на тежестта е два пъти по-ниско !! единствената причина да е по-разпространена "яздещата " поза е разположението на агрегатите при двг , там за лежаща поза двигателя трябва да е зад пилота и дължината става над 3,5 метра !

    Коментиран от #15

  • 14 гост

    7 3 Отговор

    До коментар #9 от "Димов":

    Защо си мислиш , че да пазиш равновесие по корем и с врат извит във възможно най-неудобната позиция е много лесно ??? Както написах на десетата минута врата ти ще е вдървен , а ръцете и краката изтръпнали и ще искаш на момента да спреш или поне да се изправиш !! С което цялата идея на този отива на кино !

    Коментиран от #16

  • 15 Димов

    9 1 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Стабилизиращи системи. T.e. - отново животът на мотоциклетиста зависи изцяло от електрониката. Не те ли притеснява това? Лично аз предпочитам класическата стойка на мотоциклетите, без много, много електроника.
  • 16 Димов

    4 2 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    Не си карал ни мотор, ни колело, нали?
  • 17 Димов

    19 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: мотоциклет с дупка в тялото ------------ Както казваше доцентът от университета: "Дупка имаш на г.3а си. Техническият термин е отвор."
  • 18 Филип Боев

    12 0 Отговор
    Дупки има в природата. С технически инструменти и технологии се правят отвори. Учете бе!!!
  • 19 porek

    5 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: проектиране на мотоциклетна рам
    Каква е тази РАМ ?
  • 20 РЗС

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Пешо Бедняка":

    а да не говорим за H2R, който е 50 процента по-мощен и е 330 коня.
  • 21 Механик

    7 0 Отговор
    На уважаемият аФтУр искам да припомня, че мотоциклетите не се "шофират" а се ЯЗДЯТ/ПИЛОТИРАТ.
    Нямам представа по какви критерии тук се избират пишещите и имсе избират рубрики, но в случая никой не си е на мястото.
    п.п.
    Може ли някой от вас, драги колеги, да ми каже как се определя едно МПС дали е автомобил или е мотоциклет?
    Благодаря предварително на отговорилите.
  • 22 РЗС

    3 0 Отговор
    Някой ще ми обясни ли как моториста вижда нещо напред в тая поза, като гледам дори си е навел главата, а ако я изправи тая аеродинамика ще се влоши доста. Защо не пробват да направят нормална стойка и тая дупка да я напълнят с батерии и по голям ел двигател, що за дивотия е тоя мотор, дето не можеш да стойш и 15 минути на него без да се схванеш целия
  • 23 Буха ха

    9 0 Отговор
    “Дупка в тялото” е мега неграмотно описание.
  • 24 гост

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Sieg":

    Да, ама МотоГП са с 250кс, а това е със 130кс. Идеята е, че е направено нещо много ефективно, намалява челното съпротивление и оттам не му трябва много мощност, за да върви прилично, оттам консумацията му е ниска. На спортните мотори през подобен отвор навлиза въздух за двигателя, докато тук няма нужда от въздух, няма голям двигател посредата, нищо.
  • 25 Знаещ

    4 5 Отговор
    Ауууу че капацитети се изказват тука... половината на ролери не са се качвали, за мотори и аеродинамика тръгнали да коментират..... ама като знаете как направете ги вие бе ..... събрани сте тука най големите инженерни светила па една крушка у вас не можете да смените.. ....🤦🤣🤣🤣

    Коментиран от #28

  • 26 Голям Слон

    8 0 Отговор
    Тия батерии са едно голямо противоречие. Хем говорим за екология, хем влагаме продукт на най-мръсното производство - батериите. Кой и как ги рециклира - не е ясно. Не е ясно, когато всичко мине на ток, кой ще смогва да го произвежда. Какво излиза? Сега ревем, че храним едното лоби, което ни изнудва с цени на петрола. След време ще ревем от другото лоби, които по абсолютно същата схема ще ни манипулира с цени на ел.енергията, понеже всичко скоро ще е на ток, но са ни голям проблем ТЕЦ-овете и АЕЦ :-) Всички ни натиснаха за нашия АЕЦ понеже бил руски, следователно несигурен, а алтернативи никакви. ТЕЦ Марица замърсява, та дрънка - но за него може. От вода, перки и солари нищо не идва, но пък, както вече писах, всичко е на ток. Супер!
  • 27 духайтеГО

    0 6 Отговор
    Язък помислих чв е Рашенско Иже.....
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.