Отидете към основна версия

3 106 4

LEGO и NASA създават юбилеен конструктор (ВИДЕО)

  • lego-
  • nasa-
  • конструктор-
  • хъбъл-
  • совалка

Новата играчка е за възрастни и струва $199

LEGO си партнира с НАСА, за да разработи и пусне на пазара строителния комплект за възрастни Space Shuttle Discovery. Новите продукти на LEGO са в чест на 40-годишнината от изстрелването на първия космически кораб Shuttle на 12 април 1981 г. и 31-ата годишнина от мисията STS-31 Discovery през април 1990 г., която изстреля уникалния космически телескоп Хъбъл.

На официалния уебсайт и YouTube канала LEGO публикува презентация на новия конструктор. На събитието присъстваха астронавтът Кейти Съливан, първата американка, излязла в космоса, както и участник в мисията STS-31, по време на която беше пусната космическата обсерватория Хъбъл.

LEGO не за първи път се обръща към космоса, но този път Space Shuttle Discovery се отличава с висока степен на точност, детайлност и размери: 21,59 см височина, 53,34 см дължина и 34,29 см широчина. Моделът на совалката е направен в мащаб 70: 1 и се състои от 2 354 елемента.

Комплектът включва совалковия орбитал Discovery с функционално колело, врати на отделението за полезен товар, както и известният космически телескоп Хъбъл, който може да се сгъне и постави в отделението за полезен товар или да се пусне в своеобразна експлоатация.

И двата макета също имат отделна стойка и табелка с надпис, съдържащ ключовите параметри на мисията. Комплектът LEGO Space Shuttle Discovery ще се предлага на 1 април 2021 г. за $ 199.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини