Last news in Fakti

24 Март, 2021 14:52 2 877 4

LEGO и NASA създават юбилеен конструктор (ВИДЕО)

  • lego-
  • nasa-
  • конструктор-
  • хъбъл-
  • совалка

Новата играчка е за възрастни и струва $199

LEGO и NASA създават юбилеен конструктор (ВИДЕО) - 1

LEGO си партнира с НАСА, за да разработи и пусне на пазара строителния комплект за възрастни Space Shuttle Discovery. Новите продукти на LEGO са в чест на 40-годишнината от изстрелването на първия космически кораб Shuttle на 12 април 1981 г. и 31-ата годишнина от мисията STS-31 Discovery през април 1990 г., която изстреля уникалния космически телескоп Хъбъл.

LEGO и NASA създават юбилеен конструктор (ВИДЕО)

На официалния уебсайт и YouTube канала LEGO публикува презентация на новия конструктор. На събитието присъстваха астронавтът Кейти Съливан, първата американка, излязла в космоса, както и участник в мисията STS-31, по време на която беше пусната космическата обсерватория Хъбъл.

LEGO и NASA създават юбилеен конструктор (ВИДЕО)

LEGO не за първи път се обръща към космоса, но този път Space Shuttle Discovery се отличава с висока степен на точност, детайлност и размери: 21,59 см височина, 53,34 см дължина и 34,29 см широчина. Моделът на совалката е направен в мащаб 70: 1 и се състои от 2 354 елемента.

LEGO и NASA създават юбилеен конструктор (ВИДЕО)

Комплектът включва совалковия орбитал Discovery с функционално колело, врати на отделението за полезен товар, както и известният космически телескоп Хъбъл, който може да се сгъне и постави в отделението за полезен товар или да се пусне в своеобразна експлоатация.

LEGO и NASA създават юбилеен конструктор (ВИДЕО)

И двата макета също имат отделна стойка и табелка с надпис, съдържащ ключовите параметри на мисията. Комплектът LEGO Space Shuttle Discovery ще се предлага на 1 април 2021 г. за $ 199.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й‼

    4 0 Отговор
    - Какво е общото между женските гърди и влакче играчка?
    - Ами и двете са създадени за деца, а татковците си играят с тях!
  • 2 Кака Наска

    4 4 Отговор
    Както някога чаках Лего за Коледа, така и днес възрастните чакат хапчето си за душевен оргазъм от Дядо Коледа за възрастни - Наса. Земята е ПЛОСКА, пораснете.
  • 3 Юри Алексеевич

    3 0 Отговор
    Верно има юбилей другия месец, ама на тия шуталите много се палят

    Коментиран от #4

  • 4 БАЙ Х@Й‼

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Юри Алексеевич":

    Да бе , ама за тебе ( първия човек в Космоса, на същата дата 20 години по-рано) нищо не казват !