Отидете към основна версия

9 410 20

Почти 40-годишен компютър, адаптиран за добив на биткойни (ВИДЕО)

  • биткойн-
  • криптовалути-
  • компютър

Експериментът е записан на видео и публикуван в YouTube

Древен, по компютърните стандарти, персонален компютър Commodore 64 бе модифициран от специалист по видеоигри да копае биткойни. Разбира се, не трябва да очакваме, че платформата ще демонстрира високата скорост на копаене на криптовалути в блокчейн мрежата, но самият факт за възможностите на компютър, пуснат 30 години преди появата на биткойн, е възхитителен.

Commodore 64 навлиза на пазара през 1982 г. и е разработен от CBM (Commodore Business Machines). Компютърът Commodore 64 работи на 8-битов MOS 6510 процесор (0,9 или 1,023 MHz). Количеството RAM е 64 KB, а графиките се обработват от процесора VIC-II.

Преди това конзолата Nintendo GameBoy беше адаптирана за добив на криптовалута. Именно този експеримент вдъхновява автора на 8-Bit Show And Tell канала да приложи биткойн добив на по-старо оборудване като Commodore 64.

Експериментът е записан на видео и публикуван в YouTube. Интересно е още, че специалистът постига скорост на хеширане от 0,3 хеш в секунда (H / s). Въпреки това, хешът на Commodore 64, ускорен десетки пъти, е далеч от модерните ASIC "миньори", които генерират до 18 терахаша (TH / s) в секунда.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 11 гласа.

Свързани новини