Отидете към основна версия

6 776 18

Как може пробегът на електрическите автомобили да се увеличи само с преместване на батериите?

  • батерии-
  • електрически автомобили-
  • пробег

Компания от Великобритания показа концепт, който да позволи до 30% повече километри с едно зареждане

Снимки: Page Roberts

Един от изтъкваните като най-големи минуси на електромобилите според повечето хора е ниският пробег, който те изминават с едно зареждане на батерията. Именно към това е и стремежът на повечето автомобилни производители, които се опитват по различни начини да го увеличат или да намалят времето за зареждане.

Компания от Великобритания показа проект, чрез който твърди, че може да увеличи пробега на електромобилите с до 30% и то чрез доста просто решение. Патентованият дизайн на компанията премества батериите, като ги поставя вертикално между зад предните седалки, а също така и обръща задните седалки с гръб към тях.

Според британците това увеличава дължината и междуосието на автомобила, като внася някои структурни промени и може да помогне за по-добър цялостен дизайн. Също така внася и повече комфорт в превозното средство като позволява по-ниска позиция на седене и създава по-добра аеродинамика. От компанията също така допълват, че именно благодарение на тази промяна пробегът ще се увеличи с до 30%.

Все пак монтирането по такъв начин на батерията би изместило центъра на тежестта доста по-високо в сравнение с останалите електрически автомобили, според нас, като това е и една от причините за по-доброто пътно поведение на част от тях.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 17 гласа.

Свързани новини