Отидете към основна версия

7 493 91

Хората с електрически коли минават повече километри от тези с конвенционални автомобили

  • nissan-
  • електрически автомобили-
  • коли на ток

Това показва проучване на Nissan в Европа

Снимки: Nissan

Въпреки, че към момента един от основните минуси на електрическите автомобили според повечето хора е сравнително ниският пробег, то проучване на Nissan показва, че те изминават повече километри от шофьори, които използват автомобили с двигатели с вътрешно горене.

Според проучването, тези които използват коли с конвенционални мотори пътуват средно по около 13 600км на година, докато тези които предпочитат тока изминават около 14 300км за 12 месеца. Водещи в класацията са италианците, които изминават по 15 000км годишно със своите електрически коли.

Проучването е допълнено и от данни, които показват, че повечето хора не се решават към електрически автомобили поради инфраструктурата от зарядни станции. Напълно обратния полюс пък показва същото проучване при собственици на „електрички“, 69% от които са доволни от настоящата инфраструктура.

Подобен е и случаят с пробегът, където 58% от запитаните собственици на автомобили с двигатели с вътрешно горене отговарят, че са притеснени за него. От друга страна 70% от водачите на автомобили на ток заявяват, че пробегът е по-добър от очаквания преди закупуването на колите.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 8 гласа.

Свързани новини