Last news in Fakti

10 Юни, 2021 18:32 2 599 5

Под обвивката на това Mini всъщност се крие Nissan Leaf

  • mini-
  • nissan leaf-
  • коли на ток-
  • porsche

Британска компания преработва класическите автомобили, като използва части от японските „електрички“

Под обвивката на това Mini всъщност се крие Nissan Leaf - 1
Снимки: LEC

Преди седмица ви разказахме за класическо Porsche 911, което бе преработено и вместо бензинов боксер използваше електромотор и батерия за своето задвижване. Този път също ще ви покажем класически автомобил преработен във Великобритания, но във формата на класическо Mini.

Под обвивката на това Mini всъщност се крие Nissan Leaf

Компанията LEC използва батерии и електромотори от употребявани Nissan Leaf и преработва класически Mini-та като ги прави изцяло електрически. Автомобилът който виждате на снимката разполага с 20кВч батерия, която е достатъчна за пробег около 100-110 километра с едно зареждане.

Под обвивката на това Mini всъщност се крие Nissan Leaf

За преработката на такъв автомобил ще са ви нужни около 25 хиляди паунда, като това не включва цената на Mini-то. Работата по колата отнема около 6 седмици, като към момента от компанията се хвалят с това, че са доста заети и ще трябва да изчакате поне 6 месеца, за да дойде вашият ред.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро

    9 3 Отговор
    Страхотна идея - караш класическа кола, в която няма какво да се счупи , на ток е и е екологична и си паркираш в центъра безплатно !
  • 2 сектант

    3 3 Отговор
    нямам търпение да видя какво могат да сътворят с шедьовър, като Дачия 1300

    Коментиран от #4

  • 3 Четник

    1 6 Отговор
    Тия дни се замислих дали да мина на електричка нещо ефтинджос.Но като им видях размерите ми паднАха челюстите.Уж са с по 4 врати но отвътре са като консерва.А багажникът е по малък от кутията ми с инструменти в килера.Но …за съжаление трябва да се рискува .
  • 4 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "сектант":

    Много е нова ! Намери някой Москвич осмак или още по-добре от старите Вартбурзи , тия заоблените , а не ръбатите по-нови !
  • 5 ВЕДНАГА

    1 0 Отговор
    ПУБЛИКУВАЙТЕ СХЕМАТА