Отидете към основна версия

3 603 4

Експертите оценяват смарт часовника Apple Watch на $136 долара при цена на дребно от 400 долара

  • apple-
  • watch-
  • series 6-
  • цена-
  • себестойност

Не са взети предвид обаче разходите за научноизследователска и развойна дейност, реклама и логистика

Пазарът на интелигентни часовници се развива динамично и показва 35% ръст през първото тримесечие на 2021 година. Apple продължава да бъде лидер на пазара с 33% от продажбите от общия брой интелигентни часовници, продадени в света. Аналитичната компания Counterpoint проучи компонентите на най-модерните смарт часовници Apple Watch Series 6 и стигна до заключението, че цената на устройството е около 136 долара.

Анализаторите представиха отчет за производствените разходи на Apple за шесто поколение интелигентен часовник. Най-скъпият артикул при изчисляване на цената е процесора Apple S6 с 1 GB LPDDR4X RAM и 32 GB (SK Hynix), който представлява 23.7% от общата сума.

OLED Always-On Retina LTPO екранът и ION-X стъклото се оценяват на малко над 13%. В разходите за артикула, са включени множеството сензори, които наблюдават здравословното състояние на потребителя и всички те възлизат на 12%. Акумулаторната батерия (303.8 mAh) и намотката за безжично зареждане в смарт часовника са около 6%. Сглобяването, тестването и софтуерните процеси представляват скромния един процент от разходите.

Така общата цена на смарт часовника на Apple от шесто поколение е 136 долара, докато цената на дребно на Apple Watch Series 6 започва от 400 долара. Вярно е, че анализаторите отбелязват, че при изчисленията не са взети предвид разходите за научноизследователска и развойна дейност, реклама и логистика.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 4 гласа.

Свързани новини