Last news in Fakti

19 Февруари, 2021 09:00 2 808 10

Apple патентова 240-херцова технология за екраните на iPhone

  • apple-
  • iphone-
  • 13-
  • 12s-
  • 240 херца

По този начин iPhone с базова честота от 60 Hz ще може, в зависимост от показваното съдържание, да промени честотата на опресняване на дисплея на 120 Hz, 180 Hz или 240 Hz

Apple патентова 240-херцова технология за екраните на iPhone - 1

Многобройните спекулации за плановете на Apple за въвеждане на по-високи честоти на опресняване в новите си смартфони най-после бяха потвърдени тази седмица. Службата за патенти и търговски марки на САЩ (USPTO) публикува патент на Apple, който описва дисплей на iPhone, който има режим на много по-висока честота на опресняване.

По този начин iPhone с базова честота от 60 Hz ще може, в зависимост от показваното съдържание, да промени честотата на опресняване на дисплея на 120 Hz, 180 Hz или 240 Hz. Припомнете си, че най-новият iPhone 12 получи честота на опресняване на екрана от 60 Hz, а многобройни вътрешни доклади за плановете на Apple да въведат повишена честота в гамата смартфони през 2020 г. се оказаха неверни.

Експертите смятат, че компанията Apple е изключително предпазлива по отношение на въвеждането на увеличена честота на опресняване на дисплея (ProMotion) и всякакви други технологии, които влияят върху скоростта на разреждане на батерията и следователно на живота ѝ.

Корейските медии съобщиха, че въвеждането на ProMotion в линията на iPhone през 2021 г. може да бъде подкрепено от паралелното използване на енергийно ефективната технология LTPO за екрана. Подобно на най-новите модели на Apple Watch, LTPO може също така да позволи на моделите iPhone 13 да имат постоянно включен дисплей с удължен живот на батерията.

По-рано се появи и информация за плановете на Apple за предстоящата серия iPhone 13 или iPhone 12s. Според нея разработчиците планират да въведат функцията Always-On Display, да инсталират модерни широкоъгълни камери, да въведат режим на снимане "звездно небе", да увеличат мощността на магнита в системата MagSafe, да подобрят качеството на Face ID технологията и да осигурят на Pro версиите матова черна текстурирана повърхност, намалявайки риска от изплъзване на устройството от ръцете.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    12 19 Отговор
    е много ясно те са си най-добрите

    Коментиран от #2, #3, #4

  • 2 Пурко

    16 6 Отговор

    До коментар #1 от "сектант":

    Най-добрите са Дачия!
  • 3 Аноним

    5 12 Отговор

    До коментар #1 от "сектант":

    Така е абсолютно си прав
  • 4 ВъГъЗъ

    15 9 Отговор

    До коментар #1 от "сектант":

    iPhone e като Голфа -
    всеки го хвали, но никой не го иска!!!

    Коментиран от #5, #6

  • 5 нали

    6 3 Отговор

    До коментар #4 от "ВъГъЗъ":

    Особено в развитите страни
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Абсолютно безсмислено

    9 4 Отговор
    Човешкото око дори и при 50 херца вече не може да направи разлика в опресняването. Абсолютно безсмислена екстра. Снимането с повече кадри в секунда не е с цел подобряване на качеството, а след това да можеш да го гледаш slow motion без да ти накъсва. Ако не искаш после да го гледаш в забавен каданс, няма никакъв смисъл да се снима с повече от 30 кадъра в секунда, освен при наистина бързи движения на обект.

    Коментиран от #8

  • 8 самсунг фенбой

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Абсолютно безсмислено":

    Явно не си държал един до друг телефон с 60 Hz и 120 Hz. Разликата не е огромна, но я има. Движението на 120 Hz дисплей изглежда по-мазно. Разбира се, ако гледаш филм направен на 30 Hz, няма да има разлика.

    Коментиран от #9

  • 9 Както казах

    0 2 Отговор

    До коментар #8 от "самсунг фенбой":

    Движението е по-мазно само на бързо движещи се обекти. Иначе няма разлика. Моят телефон дори снима със 120 кадъра в секунда във full HD резолюция. Но съм го настроил на 60 кадъра в секунда в 90% от случаите, защото файловете стават много големи, а разликата в качеството е никаква.
  • 10 Шопландец

    2 1 Отговор
    Абе за телефон не знам, но на геймърския комп под 144ХЦ не падам