Last news in Fakti

8 Юни, 2021 10:47 3 587 4

Експертите оценяват смарт часовника Apple Watch на $136 долара при цена на дребно от 400 долара

  • apple-
  • watch-
  • series 6-
  • цена-
  • себестойност

Не са взети предвид обаче разходите за научноизследователска и развойна дейност, реклама и логистика

Експертите оценяват смарт часовника Apple Watch на $136 долара при цена на дребно от 400 долара - 1

Пазарът на интелигентни часовници се развива динамично и показва 35% ръст през първото тримесечие на 2021 година. Apple продължава да бъде лидер на пазара с 33% от продажбите от общия брой интелигентни часовници, продадени в света. Аналитичната компания Counterpoint проучи компонентите на най-модерните смарт часовници Apple Watch Series 6 и стигна до заключението, че цената на устройството е около 136 долара.

Анализаторите представиха отчет за производствените разходи на Apple за шесто поколение интелигентен часовник. Най-скъпият артикул при изчисляване на цената е процесора Apple S6 с 1 GB LPDDR4X RAM и 32 GB (SK Hynix), който представлява 23.7% от общата сума.

Експертите оценяват смарт часовника Apple Watch на 6 долара при цена на дребно от 400 долара

OLED Always-On Retina LTPO екранът и ION-X стъклото се оценяват на малко над 13%. В разходите за артикула, са включени множеството сензори, които наблюдават здравословното състояние на потребителя и всички те възлизат на 12%. Акумулаторната батерия (303.8 mAh) и намотката за безжично зареждане в смарт часовника са около 6%. Сглобяването, тестването и софтуерните процеси представляват скромния един процент от разходите.

Така общата цена на смарт часовника на Apple от шесто поколение е 136 долара, докато цената на дребно на Apple Watch Series 6 започва от 400 долара. Вярно е, че анализаторите отбелязват, че при изчисленията не са взети предвид разходите за научноизследователска и развойна дейност, реклама и логистика.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този

    8 3 Отговор
    Бреей, един долар струвал софтуера.. как е сметнат тоя един процент бе господа. Апъл е абсолютно същия шит като всеки друг телефон, часовник, таблет, лаптоп и тн... Софтуера ги прави най-печелившата фирма в днешно време. И какво, един процент бил тоя дял.
  • 2 11111111

    9 5 Отговор
    Еми така е, материали за 100 долара а ти го продават за 400 долара. Типична епълска политика. Ама не е луд тоя дето яде баницата. Всега всички трябва да сме модерни, може да си купим сезал да си вързваме гащите вместо с кожен колан, който ти продават на два пъти по-ниска цена от сезала ама все пак сезала е Версаче, нищо че е най-евтиното нещо на планетата, важното е че си с Версаче а "балъка" с много по-евтин кожен колан от естествена кожа.
  • 3 смеем се

    3 9 Отговор
    Това са китайски сметки - колко ще излезне производството на материала, но паразитите не си дават сметка за интелектуалния труд.

    Коментиран от #4

  • 4 Сметка

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "смеем се":

    Колко човека мислиш че пишат софтуера на компания с 3 продукта ?
    И да не мислиш, че взимат милиони тези програмисти ?
    Най-големия интелектуален труд е да сметне шефа колко вълна може да си позволи да остриже ...