Отидете към основна версия

9 197 103

Renault Zoe измина над 760 км с едно зареждане благодарение на специални гуми

  • renault zoe-
  • пробег-
  • електрически автомобил-
  • гуми

Рекордът е поставен на писта във Великобритания със скорост от 30км/ч

Снимки: Enso

Най-продаваното електрическо возило в Европа, Renault Zoe успя да постави рекорд за най-много изминати километри с едно зареждане, благодарение на специални гуми за електрически коли. Според характеристиките на Renault модела е способен да измине 394 километра, но по време на теста от Enso са постигнали 683 километра с кола, оборудвана с гумите от завода.

Разбира се, тестът е направен с цел максимален пробег и данните в реалността с по-традиционно каране най-вероятно ще се различават доста. За целта на рекорда екипът е карал със специално разработени от тях гуми, които ще влязат в серийно производство през следващата година. Те са позволили изминаването на точно 764.9 километра с Renault Zoe с 52кВч батерия на писта във Великобритания.

За целта екипът е карал със скорост от 30км/ч, като това е най-оптималната скорост, която те са намерили, за да успеят да постигнат максимален пробег. В сравнение с другото Zoe, което е оборудвано с нормални гуми от завода, това на Enso е постигнало 11.27% повече пробег.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 15 гласа.

Свързани новини