Отидете към основна версия

8 683 77

Microsoft представи Windows 11. Какво ново предлага той?

  • microsoft-
  • windows-
  • windows 11

 Операционната система вече поддържа Android приложения

Снимки: Microsoft

След като преди няколко седмици Windows 11 се появи в различни сайтове, то през изминалата вечер от Microsoft официално представиха новата операционна система, която пристига с обновен дизайн и някои нови функции.

Като за начало Windows 11 пристига с обновен интерфейс, който използва по-приятни за окото фонове с намалена прозрачност, закръглени форми и предлага нов дизайн на повечето менюта. Старт менюто вече се намира в централната долна част на дисплея, а до него можем да открием и приложенията, които са „залепени“ там или са отворени в момента. Старт менюто е подобно на това при Windows 10 и също се показва от централната част на дисплея. Все пак за тези които са свикнали с класическия Windows ред, има вариант иконите и старт менюто да се върнат в долния ляв ъгъл, но от Microsoft смятат това за остаряло виждане.

Различни приложения ще могат да имат своите така наречени „уиджети“, които ще могат да показват актуални новини, прогноза за времето и други подобни. Подобрена е и работата при сензорни екрани, като от Microsoft показват, че операционната система сама се адаптира с промените и разчита различни жестове. Заедно с това има и нова клавиатура, която може да бъде позиционирана на различни места и да променя размера си.

Може би една от най-интересните новости е поддръжката на Android приложения в Windows 11, което означава, че ще може да използвате абсолютно същите приложения като на своя смартфон, без да се нуждаете от допълнителен софтуер.

Windows 11 вече е наличен за инсталация от Microsoft, като минималните изисквания за него включват 64 битов процесор с две ядра и минимум 1Ghz честота, RAM памет от поне 4GB, Поне 64GB памет на твърдия диск и дисплей с големина от минимум 9 инча с резолюция 1366х768 пиксела.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 24 гласа.

Свързани новини