Last news in Fakti

18 Юни, 2021 15:22 5 462 15

Windows 10 ще е актуален само още четири години

  • windows-
  • windows 10-
  • windows 11

Microsoft спира поддръжката на операционната система през 2025

Windows 10 ще е актуален само още четири години - 1
Снимка: Microsoft

Следващата операционна система на Microsoft – Windows 11 ще бъде официално представена след по-малко от седмица, макар вече да видяхме различни видеа и снимки, придружени с линкове за изтегляне, които изтекоха по-рано. Очаквано с представянето на нова версия на своя софтуер, компанията ще спре поддръжката на по-старите му версии и конкретно тази на Windows 10.

Една от най-използваните версии на операционната система ще се поддържа още поне 4 години, след като от Microsoft смятат да прекратят ъпдейтите от 14 октомври 2025 година.

Припомняме, че Windows 10 бе представена в средата на 2015 година, а не много трудни сметки показват, че операционната система ще бъде актуална на пазара за близо 10 години, подобно и на предишните версии.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Христо

    22 5 Отговор
    Още от утре да спират подръжката на тая боза!
  • 2 98se.................

    28 4 Отговор
    Имам на един а на други два са 7 ултимейт. Пушка са.На 4тият комп е 10.Само заради сума ти програми не ми се преинсталира на 7 ултимейт. Изключил съм всякакви ъпдейти.Пълни бози и боклуци са след 7цата.
  • 3 Човек а не овца

    27 5 Отговор
    Преди 9 години минах на Linux! И съм много доволен в сравнение с MS-Win-10! НАГЛОСТТА на монополиста MS с всяка нова версия да те кара да сменяш и компютъра си, както и "дизайнерските" нововъведения в интерфейса им, които те принуждават наново да учиш ситемата им (вкл. и Office-pack!), ме отврати! Не стига че им плащаш свръх-висока цена, но трабва да смениш и компютъра, че и да си подложен на множество нови неудобства съчетани с недоизпипана работе с непрекъснати поправки и нагло шпиониране по подразбиране! Очаквам с нетършпение китайския Linux, който ще е еднакъв и за desk-top, и за notebook, и за smart-phone! Bay-Bay-MS, ние, хората, не те искаме - зомбитата може и да са влюбени в теб!

    Коментиран от #9, #14

  • 4 Констатация

    13 5 Отговор
    Некачествената работа и изпълнение по няколко пъти на свръх-високи цена не са патент само на БОКо тиквата и мутро-милиционерския му циг@нско-шопски БКП-клан-катун "Тато-БОКо-караПрас"! Просто се състезават с MS и взаимно крадат по €100-тина млн. на година за лицензии за партийната бюрокрация! А в "бедната" Бавари бюрокрацията, образованието, съдилищата, общините са преминали от години на безплатните Linux и LibreOffice (OpenOffice) и не са се оляли като БКП-башибозука ! Само страни от 4-тия свят купуват за дъражвната / общинска бюрокрация лицензи от MS за милиони - заради корупционните комисионни за партийците, а не заради по-добро качество и/или удобство!!!
  • 5 пешо

    5 4 Отговор
    цъ. никога не е била актуална. както няма да бъде актуална и следващата.
    да си ги боднат на шапката!
  • 6 нет мен

    15 5 Отговор
    Яз пък си джиткам още с XP ту . боли ме фара за десятката

    Коментиран от #11

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Вълко Червенков

    9 2 Отговор
    Стига сте ревали.На който не му харесва,да минава на някоя дистрибуция на линукс.Повечето от вас обаче нямат акъл за това.
  • 9 Angel

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "Човек а не овца":

    Много добре написахте за линукс но едно ме дразни :изискването за всичко да се иска парола което граничи с параноя .Сега съм в изпитание на МИНТ и пак забележката ми е съшата.
  • 10 Трягедия

    9 7 Отговор
    Като почнете да говорите глупости , нямате спирка . Как е възможно да намесите във всяка една тема “Боко” , “съсипаха я тая държава” и прочие , ама Бай Ганьо си е Бай Ганьо . Windows 10 си е много точна операционна с-ма , ползвам я от 2016 и никога не съм имал проблеми с нея , а към професорите , които хулят без да знаят ще кажа едно - продължавайте да си пълните кошниците с вируси , докато сърфирате и да пръскате негативизъм по сайтовете и ще продължават да са ви “бози” уиндосите , защото ви е толкова и акъла . Тръгнал Бил Гейтс да ви прави мутренски схеми на вас, прост народ и това е .
  • 11 Гошо

    0 2 Отговор

    До коментар #6 от "нет мен":

    Батко и аз още бачкам с хp то върви нема ти казвам
  • 12 Плюс-минус

    7 1 Отговор
    Далекичко съм от технологиите, но като един обикновен човек ми е странно защо всяка нова версия, уж нова, има недостатъци, каквито по- старата няма. Пък и често губиш инфо, ако стари, но важни за теб файлове, не се отварят. Доста колеги специалисти в тяхната си област, са ми помагали, но всеки работи по свой си алгоритъм. И "моята истина" е, че една от причините за всяка по- нова версия е, да не спират печалбите.
  • 13 Иванчо

    3 0 Отговор
    Искам мамо новата версия!
  • 14 qwerty

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Човек а не овца":

    Та колко пари казваш си давал преди време за операционна система, офис пакети и други инсталирани на компютъра програми?
  • 15 някой си

    3 1 Отговор
    Отивам аз в сайта на microsoft, та да видя официално какво ще се случва в бъдеще. Като превъртиш към края стигаш до следния текст "Подгответе се Windows 11 още не е готов, но ще бъде по-късно тази година. Ако се вълнувате, има някои неща, които можете да направите междувременно, за да се подготвите." А първото нещо, което следва да направиш е да провериш с приложението им за съвместимост изправността на компютъра. И какво излезе след "теста"....ами че всъщност компютъра ми не бил пригоден за работа с 11-ка и трябвало нов. Хах...прелест нали?! Обаче хората от сайта са се погрижили и предлагат цели три търговски вериги(за сега толкова в бъдеще вероятно ще има и повече), от които можело да се купи компютър съвместим с Windows 11. Дам.....Та такива ми ти работи относно голямата дандания с прехваления Win 11, който нека пак да кажем не е още готов, но хората от майкрософ знаят, че ще има и то вероятно доста потребители, които ще видят като мен отрицателен отговор за съвместимост!