Отидете към основна версия

7 311 26

Volvo обещава 1000 км пробег на техните автомобили

  • volvo-
  • електромобили-
  • зареждане

Според шведите това ще позволи зареждане не повече от веднъж месечно

Шведският производител на автомобили обещава, че съвсем скоро техните електрически превозни средства да са с пробег от 1000 километра. Информацията е на thisismoney.co.uk, които се позовават на информацията от шведската фирма.

Разбира се, компанията няма да може да осигури такъв пробег през следващите няколко години. Планира се този резултат да се постигне напълно едва през 2030 г. Компанията Northvolt, с който Volvo планира да създаде съвместно предприятие, ще помогне за реализиране на амбициозната цел.

Производството ще започне през 2026 г., когато първите модели, оборудвани с батерии от новия тип, ще бъдат пуснати в продажба. Според Volvo бъдещите електрически превозни средства на марката ще могат безопасно да изминат разстоянието, равно на дължината на Великобритания.

А средностатистическият европеец кара около 32 километра на ден. Тоест, той ще трябва да зарежда колата веднъж месечно. Засега компанията ще се фокусира върху подобряване на съществуващите технологии. Например бъдещият наследник на флагманския кросоувър XC90, който между другото ще получи ново име, ще получи и силно надградена батерия.

В същото време Northvolt ще се съсредоточи върху разработването и интегрирането на нови технологии. Първите резултати вече са налице. Те показват, че обещаващите нови батерии ще могат да попълнят 80 процента от капацитета си за 20 минути. Ще припомним, че в момента, най-бързите и модерни системи ви позволяват да направите същото упражнение за 40 минути.

Струва си да се подчертае, че Northvolt обещава да използва и 100% възобновяеми енергийни източници в своите батерии. Освен това предприятието ще може да използва повторно някои от рециклираните компоненти. А онези материали, които не могат да се използват повторно, ще се изхвърлят правилно.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 11 гласа.

Свързани новини